Убедени сме, че най-успешният начин за комуникация според бебетата е детският им плач (за предпочитане – посред нощ) и за всяко бебе има различна стратегия, която да го успокои. Ако скоро ти предстои да станеш майка или наскоро си станала, но не знаеш как най-добре да успокоиш детето си, може да се допиташ до звездите! Ако пък твоето дете не е характерен представител на зодията си, може да „откраднеш“ идеи от другите зодии:

Овен

Според астрологията представителите на зодия Овен са страстни, решителни, нетърпеливи и понякога малко агресивни. Вероятно бебето ти ще плаче често и силно! То просто държи на своето и няма да се успокои, докато не го получи, така че, съжаляваме, но трябва да станеш и да го гушнеш, защото само няма да престане да плаче.

Телец

Бебетата от тази зодия са търпеливи, но могат да бъдат големи инати. Добрата новина е, че те обичат рутината и веднъж щом откриеш правилната стратегия, тя ще работи всеки път. Вероятно бебето ти Телец обича меките тъкани, така че се зареди с одеялца от муселин и мекички пижами.

Близнаци

Близнаците са любвеобилни и много любопитни, но често са нерешителни и неспокойни. Лошата новина е, че в хората от тази зодия сякаш живеят двама души. Същото се отнася и за бебето ти – веднъж приспивните песнички за жълтоклюни патета и калинки вършат чудесна работа, друг път се приемат с още по-голям хленч.

Рак

Представителите на тази зодия са емоционални и чувствителни хора и реването в 3 през нощта им идва доста естествено, дори и без да има причина. Хубавото е, че Раците обожават да се гушкат, така че няколко прегръдки и целувки ще успокоят неспокойното бебе.

Лъв

Лъвът е огнен знак и не търпи да не му се обръща внимание. Представителите на тази зодия обичат дълбоко и са много страстни във всичко, което правят - те просто нямат умора и искат винаги да са заети, но понякога се държат егоистично и самовлюбено. Също като при Овена, когато бебето Лъв плаче, трябва да му обърнеш внимание или пък да му купиш някоя от онези забавни играчки, които се въртят над детското легълце, така бебето Лъв постоянно ще е заето с нещо, докато не се умори и не заспи.

Дева

Представителите на тази зодия обикновено са срамежливи и тихи, ето защо твоето бебе вероятно ще плаче рядко, а когато плаче – може и да не разбереш дори, толкова е тихо. И все пак, ако бебето ти заплаче, може да пробваш с нещо практично, защото Девите са известни със своята практичност – малко люлеене, малко пеене, няколко успокоителни думи и готово.

Везни

Според астрологията Везните са нерешителни и мразят да са сами. Ето защо невинаги една и съща стратегия ще работи, но всъщност най-важното е да си в същата стая и бебето да усеща присъствието ти.

Скорпион

Скорпионите са решителни, упорити и амбициозни, но като цяло са спокойни бебета, рядко плачат и не създават проблеми. Най-обичат да ги гушкат и допирът на мама ги успокоява най-бързо.

Стрелец

Според астрологията Стрелците също са малко неспокойни, но обожават да са навън. Когато детето ти порасне, то ще стане запален пътешественик, но засега трябва да се задоволи с разходките в парка. Така че, ако малкият Стрелец е неспокоен, може да го изведеш на разходка или поне да го полюлееш на терасата, дори да не се успокои от разходката, поне ще подишаш свеж въздух и ще се раздвижиш.

Козирог

Имаш бебе Козирог? Нашите съболезнования, знаем какво е да живееш с Козирог и трябва да ти кажем, че те са упорити бебета, които никога не прощават. Така че е много вероятно нищо да не може да успокои бебето ти. Но хубавото е, че Козирозите са много самостоятелни и са способни сами да се забавляват. Въртящите се играчки над леглото, стикерите по креватчето и плюшените играчки ще са им достатъчно интересни. Те ще ги изследват и по този начин няма да усетят твоята липса (съжаляваме!). Ето защо можеш да пробваш да оставиш бебето Козирог само и да видиш дали скоро няма да се успокои. Ако пък не се успокои – ще трябва да го люлееш, докато ръцете ти омалеят.

Водолей

Представителите на тази зодия са много мили, положителни и дружелюбни хора. Но те мразят еднообразието и лесно се отегчават, ето защо трябва да измисляш нови и нови начини за забавление на своя малчуган.

Риби

Представителите на тази зодия са нежни, сърдечни и чувствителни хора. Най-важното, което трябва да знаеш, е че Рибите обичат музиката, ето защо е добре да научиш няколко детски песнички или да направиш плейлист с успокояващи и приятни мелодии.