Знаем, че всяка зодия има своите отличителни черти. Днес обаче ще разгледаме зодиакалните знаци от една друга страна – а именно, дали ако сгрешим в отношенията си с тях, можем да се надяваме, че бързо ще забравят и ще ни простят. Разберете какво е необходимо на всяка зодия, за да прости.

Овен: Нека кажат каквото трябва, а след това направете голям жест, за да докажете колко ви е грижа

Овните разбират, че връзките невинаги са пълни със слънчеви лъчи и дъги. Те могат да се избухнат бързо и да оставят характера си да се възползва най-добре от тях, но освен ако проблемът не е бил абсолютно ужасен, всичко, от което се нуждаят, е да разкрият чувствата си и след това да изпуснат парата. След като се успокоят, извършването на голям жест за тях, който доказва колко много ви е грижа, ще омекоти сърцето им достатъчно, за да се върнат в релсите.

Телец: Трябва да признаете, че са били прави, точка

Те са упорити и често не вярват, че са сгрешили. Ако този знак наистина е с различна гледна точка в дадена ситуация, трябва да изчакате, докато приключат. Ако обаче сте имали вина, единственият път към прошката е да им кажете, че осъзнавате това и трябва да признаете, че са били прави, без да акцентирате на вашата версия.

Близнаци: Имате честен разговор, без да сте в защита

Близнаци обичат да общуват и това е начинът, по който предпочитат да се справят с конфликта. Разбира се, може лесно могат да започнат да говорят за нещо съвсем различно и да се отклонят от темата, но ако можете да седнете и да обясните своята гледна точка и да кажете, че съжалявате, без да се защитите, вероятно ще ви простят. Те разбират, че нещата невинаги са черно-бели и са готови да видят различни гледни точки, но това не ви освобождава напълно.

Рак: Прекарвате доста време, за да им се извините

Раците лесно инвестират емоционално в хората и когато някой ги нарани, боли дълго време. Може да искат да простят, но трудно забравят. Търсенето на прошка на Рак вероятно включва много уверение, че ги обичате и че не сте искали да ги нараните, и колко съжалявате, че сте го направили. Може да са много усилия, но това е единственият начин да ги накарате да започнат да се чувстват отново в безопасност около вас.

Лъв: Доказвате, че е била еднократна грешка, заради която не си струва да захвърлите всичко

Лъвовете избират компанията си разумно, така че когато някой ги нарани, това може да предизвика голяма неудовлетвореност. Те са ядосани, че някой, когото обичат, може да ги нарани и се ядосват на себе си, защото не виждат това да идва предварително. При по-малки въпроси ще оставят нещата да се изплъзнат. И все пак, ако търсите прошка по по-значим проблем, трябва да покажете, че случилото се е било еднократна ситуация, която не си струва да унищожи връзката си. В крайна сметка Лъвът ще направи това обаждане, но това е най-добрият ви шанс.

Дева: Доказвате, че сте се променили и се опитвате да бъдете по-добри

Въпреки критичната репутация на Девите, те не са безсърдечни. Що се отнася до прошката, всъщност биха предпочели да поправят нещата, отколкото да захвърлят връзка. Те обаче нямат толерантност към основните извинения. Единственият начин да спечелите тяхната прошка е да им покажете, че сте се променили или работите по проблема. Ако не могат да видят промяната във вас, няма да ви се доверят.

Везни: Говорите с тях за проблема и поемате инициативата, за да ги удовлетворите

Везните мразят конфликта и много по-скоро биха го „замели под килима“. Когато ситуацията не може да бъде пренебрегната, прошката може да бъде трудна - особено ако смятат, че винаги прощават. Предприемането на инициатива да се говори за проблема и да се получи удовлетворение, за тях е дълъг изминат път и им показва, че се интересувате от това да оправите нещата и тогава вероятно ще ви простят.

Скорпион: Прекарвате продължително време, опитвайки се да възстановите доверието бавно

При Скорпиона прошката не е даденост. Тук наистина няма бързо решение, защото те вече са предпазливи заради това, че другите хора ги нараняват. След като се случи, се чувстват успокоени от този страх и може да отнеме много време, за да отстранят щетите (ако изобщо това стане). Ще трябва да им се извинявате много, но разберете, че те вероятно няма да го приемат веднага. Ако някога отново ги пожелаете в живота си, ще трябва да имате достатъчно търпение и старание, за да им покажете, че отново могат да ви имат доверие.

Стрелец: Давате им малко място, след което се извинявате направо

Стрелец са оптимисти, но не са изтривалки. Няма да се примирят с това, че някой ги наранява, особено без основателна причина. Те са склонни да реагират сурово и защитно, когато някой им причинява болка, и се нуждаят от пространство, за да се успокоят. За да получите прошката им обаче, ще се нуждаят от директно извинение от вас, а не от такова, което потискате или е половинчато. Те са прями и отворени хора и очакват същото от другите.

Козирог: Признавате какво сте сгрешили, без да се оправдавате

Козирозите са доста упорити и не са много отворени за втори шанс, но това не е невъзможно. Не оставят много място за обяснения - за тях е важно да ги нараните и искат да признаете, че сте сгрешили. Ако не можете да преглътнете гордостта си и да го направите, няма да си губят времето.

Водолей: Давате им пространство и време, те ще решат дали могат да ви простят

Водолеите искрено се интересуват от връзките, които насърчават. Като се има предвид колко селективни могат да бъдат, наистина ги боли много, когато някой ги нарани. Могат да проявят разбиране и да желаят да оставят миналото назад, но познаването на причините невинаги премахва болката. Що се отнася до получаването на прошката им, със сигурност се извинете и им дайте място и дайте да се разбере, че сте там, когато са готови. На тях им е нужно време сами да се излекуват и да определят дали могат да продължат нещо с вас и не могат да прибързват в това решение.

Риби: Искрено им казвате, че съжалявате, след което им давате време сами да разберат как се чувстват

Подобно на Водолея, Рибите са разбиращи и съпричастни хора. Те са склонни да дават множество шансове на хората, защото разбират тяхната гледна точка. Основният въпрос е, че изпитват толкова много емоции наведнъж, че им е трудно да решат дали наистина трябва да пуснат някого обратно в живота си. Извинението е необходимо, но също така е време да обработят това, което всъщност изпитват към ситуацията, а не само чувствата на другия.