Реалността ни се основава единствено на нашето възприятие.

На 29 октомври Меркурий и Юпитер се „свързаха“ в Скорпион, насърчавайки оптимизма и позитивната перспектива за бъдещето ни. Но как това засяга зодиакалния ти знак? Е, точно това ще ни окуражи да се отдадем на вярата.

В астрологията съединението на две планети се наблюдава, когато са обединени в един и същи зодиакален знак, a енергиите им действат като една. Това преминаване ще се осъществи само за един ден и докато Юпитер се подготвя да промени знаците, за да се чувства по-силна, енергията на този „транзит“ трябва да бъде изчистена по времето, когато започнем новия месец.

Меркурий е планетата на комуникацията, така че обединяването с Юпитер означава, че всичко е по-голямо, по-силно и може би дори по-смислено. Юпитер е планетата на разрастването, което пък значи, че каквото и да докосне, ще изглежда по-важно и по някакъв начин по-велико.

В Скорпион, накъдето Юпитер се движи от миналата есен, става дума за разкриване на това кои сме наистина и сваляне на маските, за да можем да живеем живота, който ни е предопределен. През тази година напускахме ситуации и хора, без които никога не сме мислили, че ще останем, но по някакъв начин знаем, че така е трябвало да стане.

Понякога стигаме до определена точка и не сме сигурни накъде да продължим или как да облечем мечтите и мислите си в думи, които имат смисъл за другите. Тук се намесва Меркурий, защото, особено в Скорпион, ще говорим за най-дълбоката истина и тя ще ни помогне да видим нещата така, както са наистина, с най-добрите последствия.

Именно заради съединението на двете планети, имаме силна седмица от началото на сезона на Скорпиона, пълнолуние в Телец и, разбира се, обновяването на Венера. Всяко едно от тези астрологически събития би насърчило някаква промяна и размисъл в нас, но заедно те сякаш се изравняват и сигнализират за шанс, който може да не ни се отдаде отново никога. Това означава, че трябва да обърнем голямо внимание на това, което преживяваме, мислим и с какви хора сме заобиколени.

Уран е активен през седмицата, предхождаща тази връзка, което означава, че има известни шокиращи моменти или възможности, които са се появили от нищото. С намесата на Венера е повече от вероятно, че в любовния ни живот е имало драматични промени.

Докато в живота ни има много фактори, които се появяват едновременно, без значение колко сме успешни, все още се стремим към пълнота в романтичния си живот. Това не е така, защото в себе си имаме липса, а по-скоро, защото партньорството е естествен фокус за личния ни живот.

Невероятно е, че през последните няколко дни сме имали романтичен шанс, който никога не сме очаквали. Венера е ретроградна, дори е възможно някой от миналото ни да се върне и да ни накара да се запитаме накъде искаме да продължим.

Юпитер ще накара този шанс или възможност да изглежда по-голяма, отколкото всъщност е. Макар че няма как да отречем, че това е важен момент, все пак е само една точка от една по-голяма картина.

Едно от събитията, които наскоро преживяхме, бе прераждането на Венера на 26-и и докато тя все още е ретроградна до средата на ноември, нейното възраждане е важен фактор, защото представлява началото на нов дванадесетгодишен цикъл за планетата на любов и красота. Това означава, че много от нас, дори ако не преживеем връщане на Венера (същото приравняване, което се е случило в момента на раждането), се готвят да започнат нов цикъл по отношение на нашия любовен живот и избора, който правим.

Обновяването на Венера бе на 26-и и, но тя все още е ретроградна до средата на ноември. Все пак „възраждането“ ѝ е важен фактор, защото поставя началото на нов дванадесетгодишен цикъл на планетата на любовта и красотата. Това означава, че много от нас, дори ако не преживеем връщане на Венера (същото приравняване, което се е случило в момента на раждането ни), започваме нов цикъл по отношение на любовния си живот и изборите, които правим.

Всичко е свързано и миналият месец невероятно е бил труден за онези, в чиито взаимоотношения балансът е бил нарушен, има много стресови моменти и дори раздяла. Отделили сме време на това да се отървем от старите си навици, начините, по които сме се сблъскали със ситуации и сме надрастнали определени модели на поведение. Вероятно сме се изправили лице в лице с някои трудни уроци по отношение на причините, поради които сме направили избор и отсега нататък сме готови и решени на нови.

Това може би е част от новия цикъл в любовта, но с Уран “на сцената“ може би е нещо повече. Понякога се борим с неща, които никога не сме очаквали да се случват или дори не сме имали време да планираме, и тук Меркурий „се слива“ с Юпитер.

Юпитер в Скорпион ще ни покаже наистина колко е важен този момент, а Меркурий ни помага да подредим мислите, страховете, надеждите, желанията и чувствата си, за да можем да продължим напред и да имаме шанс да излезем извън зоната си на комфорт.

В ежедневния живот вероятно сме срещнали някой или дори много хора, които са се върнали от романтичното ни минало. Може да са тук, за да ни помогнат да изчистим по-нататъшната карма, за да можем да продължим напред или защото те трябва да бъдат част от бъдещето ни.

Докато се опитваме да решим в коя категория се вписват, е добре да се постараем да разберем какво говорят и какво правят. Ако някой има намерение да е с нас занапред, това ще стане очевидно в промененото му поведение и в начина, по който се приближава до нас. Ще бъде честно и няма да се чувстваме наранени при общуването си с него.

За други, този цикъл и свързване означават, че в съществуващите им взаимоотношения възниква важен момент. Може да преминат към следващото ниво на обвързване или дори да сложат край на времето си заедно.

В крайна сметка този период е време, когато не само ще мислим, че се движим в правилната посока, но наистина ще можем да го почувстваме на душевно ниво. Нашите вярвания за това какво е възможно, са ограничени само от възприятието ни и щом открием собствената си лична истина, внезапно всичко останало си идва на мястото.