„Светът се развива много бързо“

Истината е, че днешните деца наистина са по-различни от децата през 90-те. Нека проверим как точно се е променил животът им.

Телевизионни предавания

През 90-те ставахме рано всеки уикенд, за да гледаме любимите детски предавания. Със сигурност си спомняш „Том и Джери“, „Плодчетата“, „Костенурките Нинджа“, „Ну Погоди“, „Семейство Флинстоун“ и много други.

А какво гледат днешните деца? Днес анимационните филмчета са доста по-различни, а заедно с тях няма как да не споменем и сериалите, които напълно променят мирогледа – „Игра на тронове“. Да, днешните деца определено възприемат телевизията по напълно различен начин.

Игрите у дома и навън

Игрите днес и през 90-те са коренно различни. Едно време децата постоянно бяха навън, играейки на дама, футбол, ластик, кър и много други. А ако времето беше лошо, заниманията у дома се изчерпваха с „Не се сърди човече“ и карти.

Но за днешните деца игрите у дома изглеждат доста по-привлекателно. С напредването на модерните технологии детството се промени. Сигурни сме, че на съвременните родители им е трудно да накарат малчуганите да излязат и да играят навън, без да забиват поглед в мобилните устройства.

Празненства

Празнуването на детски рожден ден у дома с всички роднини беше класика. Децата черпеха съучениците си с кутия бонбони и така отбелязваха празника.

Днес партитата се организират в специални клубове или заведения, на които задължително присъстват всички приятели на малчуганите.

Преписване на изпити

Ако си прекарвал безсънни нощи, опитвайки се да напишеш пищови с малък, но същевременно четлив почерк, си истинско дете на 90-те. Разбира се, измисляхме доста хитри начини, за да препишем на изпити.

Но децата днес няма нужда да влагат толкова усилия в направата на пищови. Те могат да преписват с мобилни устройства или пък да използват принтер с размер на шрифта 4, за да се представят добре на изпит, без да са учили за него.

Храна

Факт е, че през 90-те хапвахме по-добре. Посещението на заведение се случваше доста рядко, а и не съществуваха толкова изкушения и заведения за бързо хранене, които да ни привличат.

Но днес те са навсякъде и децата просто не могат да им устоят.