Строга, мила или весела и разбрана? Вашият час и място на раждане ще ви кажат каква майка сте.

Почти всяко момиче от детството си представя каква майка ще бъде. Първо под формата на игра: хранене, повиване, слагане на куклите в леглото. След това обещава, че никога няма да спре децата си да ядат сладолед вместо обяд. Докато растем, всеки от нас развива собствена представа за майчинството.

Разбира се, средата, в която растем, и ролята на собствените ни родители оставят своя отпечатък. Но има нещо, което вече ни е присъщо от раждането. Каква майка си - ще ти каже наталната карта!

Тук трябва да вземем предвид няколко показателя. Първият и най-лесен е лунният знак.

Нека да видим в кой знак е нашата Луна – това ще ви каже каква майка сте!

Ако Луната е в земни знаци (Телец, Дева, Козирог), това са най-строгите майки. Те настояват да има ред и дисциплина. Те са доста взискателни към децата и като правило отглеждат много сериозни, организирани и успешни деца.

Майките с Луна в огнени знаци - Овен, Лъв и Стрелец, като правило, дават на децата си много свобода. Те могат да бъдат строги, но не са против да се заблуждават и да си играят с децата, защото самите те дълго време остават деца. Затова е много трудно да се каже дали са строги или не. В зависимост от ситуацията. Играят много с децата и ги развиват. И, разбира се, майките с Луна в огнени знаци могат да бъдат мотивиращи майки. Често можете да чуете от тях: „Давай, хайде, можеш да го направиш!“

Майките с Луна във въздушни знаци (Близнаци, Везни, Водолей) са майки приятелки. Майки, които развиват, учат. Те искат да им е лесно с децата и на децата да им е лесно с майка си. Затова те най-често изграждат приятелски отношения. Учат заедно, гледат нещо заедно, играят заедно.

Майките с Луна във водни знаци (Рак, Скорпион, Риби) са много внимателни, чувствителни, забелязват всичко, много емоционални, нищо не може да се скрие от тях. Класическата майка е майка с Луна в Рак. За нея най-важното е детето да е обуто, облечено, нахранено и да не плаче.

Майките с Луна в Скорпион и Луна в Козирог са, напротив, най-строгите и взискателни майки. Всичко описано ще бъде по-вярно, ако майката е с хармонична Луна и има по-хармонични аспекти.

Но ако самата майка е с напрегната Луна, има напрегнати аспекти, тогава разбираме, че тя ще бъде по-строга, по-взискателна и по-малко нежна.

Ето защо, ако не намирате прилики със себе си, трябва да обърнете внимание на вашата Луна. Колкото по-хармонично е то, толкова повече любов, нежност и внимание можете да дадете на децата си. Дори и да сте от категорията на строгите майки, всичко ще е с мярка.

Тази статия може също да ви помогне да разберете по-добре майка си. Може би интензивната ѝ луна в наталната ѝ карта ѝ придаде прекомерна строгост? Или, напротив, ще видите хармонични аспекти, които са повлияли на връзката ви.

Във всеки случай астрологията ще ви помогне да разберете по-добре себе си, живота си и да подчертаете тези точки, с които можете да работите, за да постигнете това, което искате. И вие сами можете да изградите най-добрите взаимоотношения със собствените си деца.