Нострадамус е един от най-известните пророци и астролози в света, живял през 16-ти век. Истинското му име е Мишел дьо Нострадам и е роден на днешния ден през 1503 година в Сен Реми, Франция. Според множество негови последователи той е предрекъл събития като 11-ти септември, управлението на Хитлер, както и победата на Доналд Тръмп на президентските избори в Америка.

Нека видим как изследователите на френския астролог тълкуват неговите предсказания за предстоящата 2017 г.

Русия и Украйна ще подпишат мирно споразумение

Според Нострадамус Русия и Украйна ще подпишат мирно споразумение, срещу което САЩ ще бъде против. Германия и други членове на ЕС обаче ще подкрепят пакта. 

Китай ще предприеме смели действия

Китай ще предприеме смели действия, за да поправи липсата на икономически баланс в света. Според нашата родна пророчица Баба Ванга, Китай ще се превърне в новата суперсила и по тази линия Нострадамус и тя са на едно мнение.

Италия ще бъде във финансова криза

Безработицата и заемите ще превърнат Италия в епицентъра на финансова криза в ЕС, която ще преобърне фокуса от Гърция и Испания. 

Проблеми и за САЩ

Нострадамус твърди, че сегашната суперсила, визирайки  САЩ, ще става все по-неуправляема и некомпетентен. Поляризация на идеите, политическа корупция, нарастващо неравенство, глобализацията на корпоративни и финансови елити и големи провали в социалната система ще бъдат сред най-важните фактори, които ще саботират Америка.  

Войни заради глобалното затопляне

Френският астролог твърди, че през следващите години ще нараства възможностите за разгарянето на "Горещи войни" или войни заради глобалното затопляне и изчезването на жизненоважни ресурси. Най-голяма ще бъде опасността от терористически и био атаки. 

По-широка употреба на слънчева енергия

След 2017 г. соларните технологии биха могли да съставляват значителна част от глобалното производство на електроенергия, според Нострадамус. Това може да се превърне в жизненоважна мярка на световната икономика и бизнеса срещу нарастващите разходи за енергия и въздействието на изменението на климата.

Северна Корея и Южна Корея ще се слеят

Северна Корея и Южна Корея ще се слеят, а Ким Чен Ун ще бъде детрониран и ще потърси убежище в Русия.