Интересувате ли се от тенденциите през различните сезони? Съобразявате ли се с актуалните цветове и обновявате ли гардероба си през няколко месеца? Ако сте от тези, които го правят, имаме добра новина – време е за поредното преобразяване.

Специално за феновете на модата – ето какви ще са най-модерните цветове през есен 2013.

Актуални през сезона ще бъдат по-елегантните модели в нежни и меки тонове. Есента идва с красота и разнообразие, които ще ви превърнат в истинско вдъхновение.

Като за начало – превърнете се в невероятни изумруди с този изумителен зелен нюанс. Синоним на женственост и финес, цветът може да ви представи в най-добрата ви светлина както през деня, така и в късните часове. Подходящ е за всякакви случаи и се комбинира отлично с някои неутрални цветове - бяло, жълто, синьо, оранжево и лилаво. Пазарът ще се напълни с различни тонове, които без съмнение ще ви запленят.

Друг интересен нюанс на зеления цвят е т.нар. липово зелено. Сигурно се досетихте, че есента ще бъде… „зелена“, а това е най-лекият й и приятен цвят. Този цвят създава усещане за една нежна и изискана жена, готова за романтични преживявания.

Продължаваме с маслиненото зелено, който е препоръчително да се носи в съчетание с различни цветове. Той придава на кожата блед оттенък, но комбиниран с нещо цветно, например, носи истински блясък.

Почитателките на един от най-красивите цветове – синьото, могат да бъдат спокойни, то ще бъде модерно и през есен 2013, не че ако не беше, щяхме да спрем да го носим… Бъдете свежи, позитивни и секси! Този цвят се съчетава отлично със сиво и зелено, а по-смелите могат да експериментират с розово или оранжево. Тази година ще попаднете и на различните тонове цвета – сапфир, пруско и кобалтово синьо.

Интересно, мистично и красиво, напомнящо за вълшебните приказки с щастлив край, лилавият цвят ще бъде модерен както изчистен, така и в съчетание с други цветове. Някои от най-добрите комбинации са тези с изумрудено зелено, розово, червено, сиво. Цветът подчертава силния характер и добрия вкус на една жена.

Ето и нещо по-нестандартно – цвят фуксия. Той навява сексапил, увереност, чувственост и буен нрав. Изглежда невероятно добре, когато дрехата е изработена от коприна или сатен. Уникално съчетание със синьо и лилаво, и най-различни тонове и модели.

Няма как да минем без цвета на огъня и страстта – червеното. Внасящо драма, екстравагантност и страст в гардероба ви, то няма нужда от аксесоари. Ще го срещнете в различни нюанси – светло и тъмночервено, преливащ розов-червен цвят и други. Да не забравяме за една малка симпатична червена рокля, която всяка дама трябва да има, за да спира дъха на всеки, когато реши.

Напред с носталгичното оранжево, което ни напомня колко ни липсват актуалните тонове от последните сезони. Комбинира се идеално с по-тъмните нюанси на лилавото, синьото, зеленото и сивото. Други добри вариант са цвят кафе и зелен лайм, а по-смели преобразявания на цвета са охрата, горчицата и бронза.

Нещо горещо като бразилско кафе, което също утвърждава позициите си на модния пазар през 2013, е кафявия цвят. Той придава стилно излъчване, елегантна външност и говори за отличния ви вкус. Предоставя ви се възможност да избирате между бърбън, коняк, бордо и канела. Може да постигнете невероятно съчетание с мляко, перла или други неутрални тонове. Смела комбинация с фуксия, червено и оранжево.

Един от цветовете, които внасят колорит и разчупват тоалета ви по невероятен начин, е сивото. Отличен избор както за ежедневието, така и са по-специални случаи. Другото име на есента, елегантността и стила. Може да се комбинира с оранжево, лилаво, фуксия и изумрудено зелено.

Добавете нещо жълто, за да внесете глътка свежест във визията си – шал, кожено яке или палто. Нещо топло през есента, напомнящо за изгряващото слънце.

Вечно актуалният млечнобял цвят, които позволяват всякакви аксесоари и цветни акценти.

Класиката в жанра, която отива на всичко и никога няма да излезе от мода, отново е тук – черното и бялото пак ще изумяват. Предлагат се различни вариант – изчистени, с черни или бели акценти, в зависимост от това, кой цвят преобладава и т.н.