2020-та вече е към средата си и трендовете при обувките за лятото, които в началото на годината бяха едва загатната, сега могат да се разгърнат и опишат подробно.

Това ще даде ясното не само кои от тези аксесоари са най-търсени до момента, но и кои се очаква да отбележат значително покачване до края на лятото.

Няма как да не споменем, че тенденциите при обувките неизменно са в унисон с модната индустрия. Поради тази причина се търси цялостен завършен вид от главата до петите със следните дамски и мъжки модели.

Сандали с дебел ток и тънки каишки

Тези модели запазват своята актуалност от миналата година. Тогава те покориха сърцата на хиляди жени по цял свят, а също и в България. Представители на някои от най-големите и познати брандове споделят, че тенденцията у нас се запазва и това лято. Според тях причината се крие в перфектното съчетание между удобство и стил, което сандалите дават. Благодарение на дебелото токче, той е по-стабилен дори и ако дамата не е свикнала да носи такива обувки. Тънките каишки, от своя страна, придават грациозност на ходилото и дори на глезена в случай, че стигат до него.

Тук цветово се набляга на чифтове в оттенъци на златното, сребърното и розовото.

Сред многото предимства на тези модели е добре да споменем тяхното лесно комбиниране както с ежедневно облекло, така и с официално.

Чехли на платформа

Ако в горният случай търговците говореха за чифтове, предпочитани от зрели жени и бизнес дами, то при чехлите с висока платформа се проявява вкусът на младото поколение. Основно в тази категория влизат тийнейджърите, които изразяват свободният си дух, избирайки нестандартни и нетрадиционни обувки.

Младите хора често са носители на промяната. Те първи избират да обуят модели като онези, носени от моделите по модните подиуми. „Чехлите на платформа се очертават като абсолютен фаворит това лято.“ – казва представител на отдел „Продажби“ от магазини за обувки stillo-bg.com.

Това е разбираемо, защото освен комфорт за крака тези модели дават и височина на по-ниските представителки на нежния пол.

Кецове с нестандартни шарки

Тези модели се появиха в тренда бавно и постепенно, за разлика от други видове обувки, които навлязоха изведнъж. През последните години все повече хора на всякаква възраст избират да си купят различни кецове от традиционните и едноцветни такива. Така търсенето на модели, които имат по-специфична шарка, се увеличава. Кецът е ежедневна обувка, която последните години започна все по-често да се съчетава не само с дрехи от спортен тип, но и по-елегантни такива.

Това може да се каже спокойно както по отношение на дамите, така и на господата. Тенденциите за летните месеци на 2020-та показват, че колкото по-ексцентричен и уникален е даден чифт, толкова по-купуван е от клиентите. Разбира се, това е напълно логично, защото всеки иска да изпъква в тълпата.

Маратонки с голяма подметка

Отново тренд, който се налага главно от младите са маратонките с голяма и привидно тежка подметка. Това е част от глобалната идея за връщане на модата от началото на века, когато маратонките и дънките бяха в апогея си.

Тъй като тези модели са предназначени основно за младежи, при тях се наблюдава преливане на свежи и ярки цветове – розово, зелено, синьо, жълто и прочие.

Определено тази година ще се запомни освен с интересните тенденции при обувките, така и с значителното покачване на броя потребители, които пазаруват онлайн аксесоари от този вид.

Всичко това дава индикация и е предпоставка да се работи усърдно не само за подобряване на преживяването на хората в сайтовете за продажба на обувки, но и за улеснение на избора на желан чифт и финализиране на поръчката след добавянето в кошницата.