Звездите разкриват както доброто у всеки от нас, така и лошото.

Зодиакалният ни знак оказва огромно влияние върху това какво е поведението ни, когато всичко в живота ни е наред, но и какви сме в най-тъмните си мигове. В добрите дни всичко изглежда като през розови очила, но когато нещата се объркат, казваме и правим неща, които не са правилни спрямо самите нас и спрямо околните.

Въпреки всичко обаче, в живота трябва да преминем през светлината, но и през тъмнината, защото именно това ни прави човеци. Вижте как се справя всеки от нас с най-щастливите и най-мрачните си мигове според зодията:

Овен

Позитиви: Когато Овенът е в добър период от живота си, той е изпълнен с енергия и ентусиазъм, през цялото време се оглежда за следващото приключение и вижда красота, където и да се намира. Представителите на тази зодия излъчват специфична светлина, можеш да я видиш в очите и в усмивката им. Те не могат да повярват, че съществува нещо на света, което би могло да ги сломи или да застане на пътя им до онова, което са си наумили, че искат да постигнат.

Негативи: Когато обаче нещата не вървят добре, на практика става невъзможно да разбереш какво се случва в главата на Овена. Той насочва всичко навътре и обвинява самия себе си за всяко нещо. Родените под този знак се съмняват в себе си по възможно най-разрушителния начин и са убедени, че не биха могли да направят никого щастлив. В най-мрачните си мигове Овенът си пада малко гадняр, защото не дава пет пари дали наранява нечии чувства.

Телец

Позитиви: Телците са направо фантастични в добрите си моменти – могат да бъдат безкрайно мили и притежават направо грамадански любящи сърца. Те са чаровни, грижовни, забавни, интелигентни, нежни и свръхестествено способни да оценяват всичките разновидности на красотата около себе си.

Негативи: Стойте далече обаче от Телеца, когато не е в настроение, защото не му представлява никакъв проблем да използва думите, за да причини болка. Тъй като хората от тази зодия не умеят много добре да контролират чувствата си, когато не са добре в емоционално отношение, имат навика да избухват. Те започват да се съмняват в себе си и имат усещането, че са изгубили напълно цялата си увереност.

Близнаци

Позитиви: Близнаците са невероятни: те живеят с неизчерпаема страст, креативни са и забавни, раздават се и знаят как да ви разведрят във всяка ситуация. Изпълнени са с енергия и идеи, освен това са изключително грижовни, вдъхновяващи и мотивиращи. Всеки се нуждае поне от един Близнак в живота си.

Негативи: Никога не можете да сбъркате, когато нещата не вървят за представителите на тази зодия, защото искрата в погледа им напълно изчезва, ръцете им са студени и изглеждат все едно са се отказали от света завинаги. Чувстват се и изглеждат абсолютно незаинтересовани, отегчени и всяко усилие за каквото и да било сякаш изпива последния им живец. Толкова са погълнати от мислите си, че нито чуват, нито виждат каквото и да било, но все пак са способни да кажат нещо обидно, което всъщност изобщо не мислят.

Рак

Позитиви: Раците са безкрайно добри натури – благи, смели, щедри и разбиращи. Те винаги биха се борили за онова, което искат, като обаче никога не спират да раздават любовта и положителната си енергия. Когато някой, роден под този знак, ви се усмихне, имате чувството, че сте били окъпани в щастие и позитивизъм. Раците са изключително силни и се справят много добре с емоциите си.

Негативи: Когато нещо неприятно се случва с тях, хората от тази зодия се затварят в черупката си и не искат да говорят с никого. Те забравят напълно да се грижат за себе си и изпадат в много мрачни състояния. Ако все пак успеете да ги накарате да ви проговорят, може да кажат нещо толкова жестоко и неприятно, че ще съжалят незабавно.

Лъв

Позитиви: В добрите си мигове Лъвът е страхотен, направо зрелищно добър. Хората от тази зодия са заслепяващи личности, които превръщат всяко събиране в парти и носят радостта със себе си, където и да отидат. Те осветяват с ярката светлина, която излъчват, всяко тъмно кътче. Лъвовете са горди, амбициозни, благи, справедливи, покровителствени, любящи и имат страхотно чувство за хумор. Когато се чувстват добре, просто нямат равни.

Негативи: Изпитващият съмнения в себе си Лъв е най-лошото нещо на света и всички страдат. Представителите на тази зодия могат да бъдат много резки, студени и да отидат твърде далече в жестокостта си. По-добре изобщо не опитвайте да ги приближавате, когато са в лошо настроение, нищо добро няма да излезе от това.

Дева

Позитиви: Девите са безупречни, когато правят това, което обичат. Обожават да прекарват времето си с приятни за тях хора и са безкрайно щедри, мъдри, дават добри съвети, планират страхотни изненади и биха ви изслушали, винаги като имате нужда да помрънкате на някого. Те са истински приятели и ще ви приземяват на земята, ако се налага. Девите са не само искрени, но и страшно справедливи.

Негативи: Най-мрачните моменти за Девите са, когато забравят колко са умни, като се съмняват в уменията си и големите им мозъци започват да им се струват нищожни. Могат да бъдат твърде манипулативни, да се самосъжаляват и имат склонност да предприемат големи стъпки, за които после се разкайват. Когато не се чувстват зле, никога не биха искали да ви причинят болка или да ви накарат да се безпокоите за каквото и да е, само за да си го изкарат на някого.

Везни

Позитиви: Везните са забавни, главите им гъмжат от идеи, спонтанни са, чаровни, креативни, искрени и добри приятели. Те обръщат внимание и помнят малките неща, които биха направили другия щастлив, което пък радва и самите тях.

Негативи: Когато Везните имат проблеми или са в лошо настроение, те искат единствено да се скрият от света, защото не искат никой да ги види в момент, в който са решили, че са най-големите загубеняци. Склонни са да избухват и се разкайват моментално или просто спират да говорят напълно.

Скорпион

Позитиви: Скорпионът е страстна личност, която обича да споделя любовта си към изкуството, красотата, както и различните си идеи с околните. Представителите на тази зодия са силни, умели, любящи и имат големи мечти, които почти винаги се сбъдват.

Негативи: В най-мрачните си мигове Скорпионите пренебрегват приятелите, семейството, задълженията и самите себе си. Започват да се държат тотално безотговорно и всичко, което по принцип обичат, им се струва безсмислено и лишено от каквато и да е стойност.

Стрелец

Позитиви: Стрелците са широко скроени, забавни и изпълнени с живот и положителна енергия. Те не се интересуват какво мислят за тях хората, което им дава свобода да правят каквото си поискат. Стрелците не се страхуват да защитават това, в което вярват. Винаги са отворени към нови преживявания и места и танцуват според собствения си ритъм, а този ритъм е безкрайно заразен и забавен.

Негативи: Когато не са на кеф, представителите на тази зодия стават твърде емоционални, избухливи и се ядосват, дори понякога без сами да знаят причината за гнева си. Искат да споделят какво ги тормози, но не го правят, защото не смятат, че са в състояние да го обяснят правилно. Чувстват се уморени от всичко.

Козирог

Позитиви: Козирогът винаги пази гърба ви и винаги е там, ако ви потрябва, като при това се радва да помогне. Знае какво да каже и направи във всяка ситуация. Почти през цялото време работи без да се уморява върху някакъв нов проект, мотивира непрекъснато околните да гонят мечтите си и се грижи за всички хора в живота си. Козирозите са тези, на които винаги можете да разчитате, ако нещо трябва да се свърши добре.

Негативи: В мрачните си моменти обаче могат да станат безкрайно саркастични и да изкарат лошото във всичко, което се изпречи на пътя им. Истината е, че се съмняват в самите себе си, но никога не биха го признали. Рядко показват емоциите си и в тези свои състояния се чувстват ужасно огорчени и изгубени.

Водолей

Позитиви: Водолеите са изпълнени с енергия и главите им гъмжат от планове, идеи и любопитство. Обичат да общуват, да се запознават с нови хора и да откриват непознати места. Те съвсем искрено се интересуват от нещата, които им разказват останалите. Не биха пропуснали да подкрепят справедлива кауза и са човеколюбци по природа.

Негативи: Негативните моменти на Водолея се изразяват в това, че сякаш му свършва горивото. Оплакват се непрекъснато и за всичко, като се превръща в дразнител за околните. Спира да му пука за каквото и да било, игнорира хората и се чувства напълно празен.

Риби

Позитиви: Рибите са страшно умни, креативни, подкрепят близките си и са забавни. Те са много продуктивни, най-често в сферите на изкуството. Родените с тази зодия са вдъхновение за останалите с начина, по който превръщат мечтите си в реалност. Могат да стигнат до крайности в своето себеотрицание и са изцяло отдадени на любимите си хора. Рибите усещат нещата дълбоко и истински.

Негативи: Внимавайте обаче, ако ги уцелите в лош момент. Могат да бъдат много опасни, тъй като е невъзможно да се разбере какво им се върти в главата. Стават отмъстителни, манипулативни и адски инати. В същото време в тези мигове се чувстват лишени от енергия, безсилни и недооценени, смятат, че никой не се отнася с тях както заслужават.