Сватбеният ден е един от тези незабравими мигове, които слагат начало на нова история в живота на двама влюбени. Еуфорията около подготовката на този специален ден е толкова голяма, че не подминава дори близки и приятели на младата двойка. Всеки един детайл около церемонията трябва да бъде изпипан, за да бъде „приказката” съвършена. Поканата също не остава на заден план.

Дори напротив! Сватбената покана е един от най-основните елементи на всяка една сватба! Тя е първото впечатление, което ще оставите у човека, който я получи. По този начин вие изразявате себе си... макар и от разстояние. Вашата покана не е обикновено писмо. Освен покана, тя е и молба към получателя за присъствие и подкрепа в този така специален ден. Поради тази причина, вашата сватбена картичка трябва да бъде стилна, интересна... с една дума „уникална”.

Освен задължителните неща, които трябва да посочите – за кого и от кого е поканата, точен час, кога и къде ще се състои събитието, трябва да напишете и единствен по рода си текст. Баналните покани са изтъркани, затова раздвижете ума си и повикайте въображението си. Интересните авторски покани гарантират радостните емоции, които ще предадете на получателя.

Напоследък двойките залагат на все по-забавни текстове, подканяйки за подаръци като самолети, яхти и диаманти... в кръга на шегата, разбира се.

Сигурни сме, че каквото и да измислите ще бъде изключително емоционално и написано с много чувство и любов... а това е най-важното, нали? Ако все пак не може да измислите текста сами, помолете приятел за помощ или се доверете на сватбен агенция.

Дизайнът на поканата също е изключително важен.

Повечето двойки предпочитат изчистените традиционни покани в светли тонове, предимно бели и кремави  цветове,  без излишни украшения. Семпло, нежно и красиво. Но според предпочитанията, поканите могат да бъдат и по-модерни и по-оригинални. 

Поканите в ярки цветове привличат окото, а интересният им дизайн ги прави не просто покана, а достойно украшение за семейната витрина. Поканите тип „свитък” са изключително актуални. Друг интересен вид са поканите с украшения, бродерии, мъниста, цветя или панделки. Формата на подарък е все по-често предпочитана, а 3D поканите грабват със своята оригиналност.


Една от последните тенденции сред сватбените покани е изписан интернет сайт в края на самата покана. Влизайки в сайта откривате всичко, което младата двойка е искала да ви сподели, но не е искала да ви отегчава. Например: снимки на двойката, тяхната история (първата им среща, първата целувка и първият танц), информация за мястото на сватбата + снимки, както и много други екстри. Модерните технологии навлизат с пълна сила във всяка една сфера на живота... не подминават и подготовката за сватбата!

И все пак... не е нужно да се изхвърляте. Ръчно изработените покани са също толкова уникални. Дори една обикновена на пръв поглед картичка, направена по оригинален начин, ще донесе радост и положителни емоции на своя получател!