Всеки имат свое число на живота, което предопределя съдбата му. То се получава, като се съберат цифрите от датата на раждане. Зад полученото число стои нашата дълбока същност.

Например, когато човек е роден на 19 януари 1949 г., за да научи кое е неговото число, трябва да събере отделните цифри (1+9+1+1+9+4+9) и получената сума да сведе до едноцифрен сбор (в случая 34=3+4 = 7). И така числото на живота на този конкретен човек е 7. Единственото изключение прави числото 11. При него цифрите не се събират.

Единица - Лидер

Вие сте водач и командир. По природа сте позитивна личност и притежавате силна индивидуалност. В живота ви е запазено мястото на лидер в изкуството. Вие сте оригинална и съзидателна личност, притежавате и известна агресивност, необходима ви, за да осъществите идеите си.

Амбицията е едно от най-важните неща в живота ви и ви мотивира с всички сили да се борите за успеха, към който се стремите. Надарени сте със способността да управлявате и организации - както големи системи така и семейството. Упоритостта и волята са средства на вашата амбиция и вие умело ги използвате.

Същевременно проявявате и отрицателни черти в моменти на недомислие. За вас е лудост да осъществявате идеите си дипломатично и желаете да ги достигнете със силата на волята, налагайки ги на околните. Склонни сте да критикувате и да осъждате другите, но не им позволявате и те да посочват ваши слабости и пропуски.

По природа сте чувствителни, макар че се опитвате да го прикривате. Изживявате силни чувства, имате интерес към поезия и музика, мислите повече със сърцето, отколкото с главата си. Бъдете предпазливи. Никога не налагайте своите мисли и идеи на другите, защото може да страдате заради това. Ако искате близките ви да ви уважават, тогава и вие трябва да ги почитате.

Двойка - Помощник

Това, което желаете, можете да постигнете и без фанфари, защото тактичността и дипломатичността са две много важни черти на характера ви. Тон в живота ви дава думата "сътрудничество".

Ще достигнете до по-голям успех, ако помагате на другите да осъществяват своите замисли, отколкото, ако другите ви помагат. Притежавате дадена ви от природата грациозност и способност да разбирате другите. Тези две характеристики ви поставят високо в очите на околните.

Живеете за любов и от любов. Темпераментни сте и леко настроени към хедонизъм. Привличат ви познанието и житейската мъдрост. 2 е числото на приятелството. Дружелюбието ви носи много неща, които другите не могат да получат колкото и да се напрягат.

Вие сте извънредно чаровни и лесно се сработвате с хората. Символът на вашето число е духът, душата, космическата енергия, която притежава тялото ви. Иначе казано вашата задача е да вдъхнете живот на празните думи. Съществува някаква магическа връзка, която свързва всичко, което правите, защото като че ли запалвате огъня на живота с идеите си. Там, където другите търсят другарство и приятели и очакват помощ от тях, вие показвате една необикновена независимост и свободен дух. Това ви прави съвършени помощници и сътрудници, но и изцяло ви удовлетворява.

Тройка - Творец

Вие сте човек с особено, само ваше си излъчване. Психиката, духът и душата играят голяма роля в живота ви, защото добре разбирате и лесно прониквате в същината на нещата. Не губите време за неосъществими работи, тъй като разбирате, че животът не е само игра и веселие.

Притежавате разнообразни таланти и трудно избирате начина и формата, чрез които да изразите това, което е у вас и което чака да излезе на бял свят. Учите бързо, защото можете да овладявате знания без да полагате големи усилия. Пишете поезия, тъй като за друг вид творчество е необходима по-голяма съзидателна енергия. Дружелюбни сте, притежавате чар и умеете да забавлявате околните. Хората ви обичат, с радост слушат приказките ви. Всички ви се възхищават, особено представителите на противоположния пол.

Вие сте голям ентусиаст и се занимавате с много неща. Желаете да действате по свой си начин и да задоволявате своите желания. В състояние сте бързо и в момента, в който това се изисква, да реагирате с шега и така ефикасно да пресечете нечия критика. Любовта ви е необходима и насъщна потребност. Докато не откриете някого с когото бихте могли да споделите чувствата си, вие сте нещастни.

Четворка - Строител

Вашето число символизира квадрат, а това означава праведност и еднаквост. Намирате се в центъра, ограничен от всички страни и не можете да излезете. Единственият свободен път за вас е пътят нагоре.

Квадратът е практичната страна на живота и основата, върху която се гради всичко останало. Животът за вас е безкрайна работа. Надарени сте с търпение и желание да бъдете практични. Ментодичността и логиката са за силните ви страни. Обръщате внимание на детайлите и сте способни да накарате дори най-скучната, рутинна работа да даде високи резултати.

Запазвате спокойствие, когато всички останали са си загубили ума. Осъзнайте ценността на това качество и го проявявайте по подходящия начин; упорствайте, когато другите са се уморили или са изгубили интерес, и ще получите полагащата ви се награда.

Трябва да се научите да преценявате всяка идея и продукт, с които се занимавате, и да не се увличате по техните непрактични аспекти. Мислете ясно и отстоявайте позицията си, както логиката ви диктува. Скитането ви е чуждо и вие предпочитате да живеете и работите на едно място, след като сте свикнали с него. В работата се чувствате най-добре, когато тя ви дава усещане за установеност.

Числото на съдбата 4 означава справедливост, равенство и практичност. Целият ви живот ще премине в преследването на вашите цели. Когато постигнете онези, които сте си поставили, ще продължите да полагате основите за следващите завоевания. Четворката винаги работи, винаги гради – и вие сте добре подготвени за това, тъй като сте надарени с голямо търпение.

Петица - Писател

По природа сте жизнени, изпълнени с въодушевление и енергия. За вас животът е смела авантюра, в която влизате с голям замах, защото постоянните преобразования в съвършената подредба са израз на склонността ви към промяна и разнообразие.

Вие живеете в детайлите. Желаете да се окажете на място, където се случва нещо важно и интересно. От самото раждане сте надарени със свобода, но вие постоянно се стремите към все по-високите и сфери, към вътрешната свобода.

Бързо и лесно се влюбвате. Без любов нищо в този живот няма смисъл за вас. Стремежът ви към щастие е съпроводен с ведър хумор, духовитост и удовлетвореност. Много сте одухотворени и сте вещ оратор. Можете да имате успех в професиите, в които се изисква кристален глас, богат речник и ораторско изкуство. Може да заблестите в света на забавленията и книжовността.

Не се притеснявайте, че в някои моменти ви противоречат, защото това е отличителната черта на всички интелектуалци, на хората с истински дух. Ако водите здравословен начин на живот, може да доживеете до дълбока старост. Слава и успех ви очакват след тридесетата ви година.

Шестица - Учител

Имате възвишени идеали и голямо желание да ги достигнете. Любовта е владетелката на вашия свят и целта на живота ви. Смисълът му пък виждате в това да помагате на хората.

Вие сте първични, обичате истината и сте изпълнени с милосърдие и топлина. Жената с шестица в жизнения си път е грациозна, чаровна и одухотворена с музикални наклонности. Мъжът пък е духовен водач, роден творец. И двамата се задоволяват с малко, с ежедневните неща и ако се стремят към нещо, то е от най-висше естетическо и духовно естество.

Вие сте чувствителни и раними, обиждат ви всички баналности и грубости, не сте себични и се жертвате за близките си. Точно в това е и силата ви. Ако издържите, ще разрешите всичките си проблеми в живота до 35 си година. Грижете се за себе си, защото здравето ви е крехко. Не натоварвайте твърде много сърцето - то е най-чувствителния ви орган. Ако ходите редовно пеша и се занимавате с плуване, ви очакват приятни старини без особено големи неприятности.

Седмица - Мислител

Мисловна и аналитична натура сте. Непрекъснато се опитвате да откриете дълбокия смисъл на нещата. Не се задоволявате с повърхностните работи.

Медитирането и анализирането може да ви доведат до някои дълбоки истини, особено ако в тези си занимания се придържате към мистичната и окултна линия.

Задачата на вашия живот е да се занимавате с лечителство. Ще лекувате себе си и околните с енергия. Близки са ви религиозните и мистични системи и философии.

Вашата отнесеност ви отдалечава непрекъснато от околния свят, но не се притеснявайте от това. Вслушвайте се само в собствения си глас, защото сте на прав път - да опознаете себе си и другите.

Интересите ви са главно в сферите на културата, философията и мисълта. Изящните неща в живота са ви необходими като въздуха, който дишате. Всичко красиво ви впечатлява – хубавата картина, прекрасната скулптура, добрата книга. Не бихте могли да живеете без удоволствието, което носят тези неща. Вие сте едни от малцината, способни да се наслаждават на всяко движение на четката, а не само на цялостния ефект на картината. Ето защо сте ценители от най-фино естество, и то истински.

Осмица - Колекционер

Вие сте енергични, притежавате ярко изразени организационни способности и непрекъснато се стремите към нови знания. Рационални и практични сте. Ще достигнете високо в света на бизнеса само ако проявавате тактичност в отношенията с хората.

Имате склонност към природните науки, особено към химията и физиката. Ще успеете и в политиката, ако правилно насочите своята енергия.

Влечението ви към филантропията може да е от голяма полза за организациите в тази област, тъй като вие сте в състояние да успеете там, където много други не могат. Експедитивността и дееспособността, отразени във вашето число 8, ще ви спестят часове на усилия и енергия, които могат да се вложат в сферите, където са най-необходими.

Смелостта е едно от най-ценните ви качества и вие често я проявявате, борейки се за равноправие за всички хора. Защитата на потиснатите е ваша любима тема. Добре би било да запазите част от енергията, която влагате в помощ на другите, и да насочвате усилията си по-избирателно.

Пазете черния си дроб и бъбреците, откажете се от работа през нощта и дългото седене.

Девятка - Метафизик

Интересите ви в живота са свързани с опознаването на човешката душа, окултизмът и големите мистерии. Винаги сте готови да бъдете в помощ на другите, защото наистина смятате, че най-голямото богатство е това, което човек прави за другите. За вас богатството е даването, а не взимането.

В края на 30-та си година ще преживеете просветление и ще станете едни от големите привърженици на тайно учение. Тайната ви цел е съвършенството, привличат ви божествените и окултните умения. Не желаете да говорите много - мълчаливи сте по природа, но като кажете нещо, то е истински бисер.

Любовта за вас е най-святото нещо на света. Тя ще ви помогне да изпълните всичко замислено. Любимият е най-добрата опора в живота за вас. Предстои ви дълъг и ползотворен живот. Делата ви ще живеят и дълго след вашата смърт. Ще имате примерен и верен спътник в живота.

Числото 9 съдържа в себе си всички останали числа и затова носи техните положителни и отрицателни качества. Ето защо на вас е дадена върховната сила във всяко отношение.

Единайсет – Мистик

Числото 11 се смята за особено и в много окултни традиции се нарича „мистическо”. Тъй като нумерологията го разглежда и като 11, и като 2 в живота това число заслужава специален подход. То се смята за мистическо още и поради това, че свързаните с него притежават изострена чувствителност към вибрациите. Те имат и склонност към фантазиране.

Родените на 11-ти често си създават лични ритуали за нещата, с които се занимават, за да привлекат вниманието и предизвикат у околните различни чувства. Те са отзивчиви, оптимистични и способни сами да излязат или да изведат и другите от сложни ситуации. Ако разполагат с добри спътници и достатъчно храна, могат да постигнат много в материалния свят.

Те притежават всички качества на „двойките”: нестабилност, силна емоционалност. Склонни са да преживяват спадове и подеми, но ако имат силен партньор до себе си, могат да постигнат много. Стават известни и спечелват уважението на околните в по-късен етап от живота си.