Ако попитате експертите – огромно, ако се доверите на анализаторите – перфектно, а ако попитаме играчите – дамите са повече от добре дошли на всяка една маса по света. Истината е, че популярната игра винаги е била отворена за забавление и удоволствие, като ограниченията, особено от страна на пола, са някаква химера, която няма да откриете. Един поглед към платформата на ПокерСтарс България ще ни покаже, че феновете на тази игра не просто приветстват дамите на професионалните маси, но дори смятат, че тяхното присъствие прави играта още по-впечатляваща.

Защо това е така? Нека започнем с факта, че повечето играчи вече познават някои от основните стратегии и добри практики, при това във всяко едно раздаване. Истината е, че никога няма да видим всички възможности и след като говорим за игра, която датира някъде от XV-XVI век, очевидно има още какво да се даде. Отдавна е известно, че жените са онази глътка свежест, която покерът изискваше и дори имаме научно обяснение.

Нежният пол е далеч по-добър аналитик, може да се похвали с невероятно хладнокръвие и както биха потвърдили самите опоненти – разчита се изключително трудно и рядко би рискувала, но когато го прави – чиповете бързо се озовават при нея. Това трябва да ни подсказва две неща: жените са изключително добри в покера и винаги е удоволствие да се играе срещу тях. Бихме добавили и още една – играта става значително по-красива с тяхното присъствие на масата.

Нека обърнем внимание и на професионалистките, които спокойно демонстрират присъствието си на световната сцена и между другото – вече са част от клубът на милионера. В следващите редове ще ви запознаем с най-добрите покер играчи сред дамите и още по-важното е, че те продължават да трупат успехи в следващите месеци. Важно е да подчертаем, че при тях говорим за доста висок професионализъм и никой не може да даде гаранция, че ще бъдете успешни колкото тях, възможно е дори да ги надминете, но това означава само още опит и изучаване на самата игра.

Ванеса Селбст може да се смята за кралицата в покера, след като се появи в медийното пространство през 2018 г. Дамата не просто показа невероятни качества и умението да пуска толкова безумни блъфове, че ако бяха успешни, най-вероятно щеше да получи короната в покера и никой нямаше да търси повече най-добрият играч. Въпреки това не трябва да забравяме, че е единствената жена, която стои на първо място в глобалната покер лига. До този момент е успяла да вземе около 11.8 милиона долара от тази игра, като се намира на 4--то място сред най-добрите дами в спорта. Не искате да играете с нея, но въпреки това е гарантирано, че ще има много емоции.

Лив Бойри е не просто впечатляващо име, а и майстор в покера, който успява да вземе доста приходи от двата най-големи покер турнира - европейският и световен такъв. Лив работи и като телевизионен водещ, но стратегията ѝ е толкова добра, че вече не се налага. В един от най-големите си успехи е успяла да си тръгне със сумата от 3.5 милиона долара. В момента е лице на посоченият бранд в горните редове и дори е била разглеждана от Discovery като един от най-хладнокръвните играчи, които сме срещали.

Какво се случва, когато съберем на едно място автор, основател на бизнеси и един от най-добрите покер играчи на едно място? Нека добавим и малко красота, не само визуална, но и професионална, като допълним всичко това с приходи от 9 милиона долара. Няма как да не говорим за Ани Дюк - дюкесата на покера. Това е жена, която може да ви остави с празни джобове и една топла усмивка, защото винаги е особено позитивна в този вид игри. За успехите си е написала и няколко книги, които са добро начало за дамите, искащи да повторят нейните постижения. Не трябва да забравяме, че играта е доста силна в семейството и брат ѝ също се състезава професионално.

Напомняме, че има още много професионалистки, като тези три красавици са достигнали нивото на кралици в популярната игра. Препоръчваме да обърнете внимание на тяхното представяне, те винаги показват много висока класа на световната покер сцена.