Ако някога сте седяли зад бюрото си, мислейки: “Уф, мразя това”, може да обвините за това рождения си ден. Като всички аспекти в живота ви, зодиакалния знак има влияние върху нещата, които цените в кариерата - и естествено, показва кой кариерен път би бил най-добър за вас.

Вижте какъв тип служител сте, какво ви кара да се справяте добре в работната обстановка и кои професии са най-подходящи за вас.

Овен (21 март - 19 април)

Овните са родени лидери и като такива им е лесно да превърнат този авторитет в това да се превърнат в страхотни шефове. Но спокойно - не сте най-добрите в работата за шефа, тъй като може да се дразните от микроуправлението и ограниченията. Не се притеснявайте, Овни - ще се изкачите до върха за нула време, ако успявате да завършите нещата, които започвате. За вас е важно да имате добри комуникативни умения, тъй като следването на чужди нареждания не е вашата сила. Склонни сте да започвате много проекти, но в действителност много от тях не довършвате. Тук е мястото на един добър и подкрепящ екип от приятели или колеги - те могат да вземат вашите смели идеи и да работят с тях.

Идеални професии: Всичко свързано със състезание и физически усилия е точно за вас. Например: гид, личен треньор, атлет или работа за спортна организация. И както е споменато по-горе - изпълнителен директор или друг вид мениджър - ако обичате да контролирате и се справяте най-добре, когато можете да предложите помощта си за екип, който управлявате.

Телец (20 април - 20 май)

Като работници, Телците са земни и практични, което ги прави идеални за работа, в която могат да варират от лидер до последовател във всяка ситуация. Вие сте по-склонни да водите хората със своя пример - усилената ви работа и отдадеността ви ви правят страхотен отборен играч, макар и упоритият ви характер да може да бъде малко отблъскващ, така че трябва да избирате правилните битки по отношение на проектите и конфликтите на работното място.

Идеални професии: Един от най-надеждните и трудолюбиви знаци, вие можете да виреете в среда, която възнаграждава упоритостта и всеотдайността. Работа като аранжиране на цвета, нещо свързано с хранително-вкусовата промишленост или луксозни продажби, осигуряват двете неща, които Телеца цени най-силно - красивите неща и постоянната рутина. Телецът е също така отличен в справянето с парите и практическите финансови съвети, което ги прави идеални за банкови и финансови кариери.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Близнаците виреят добре в забързана стимулираща среда, която им предлага много разнообразие и възможност да взаимодействат с много различни неща - независимо дали става дума за хора, приложения или среди. Можете бързо да преминете през всичко, но внимавайте: бързо се отегчавате, ако не получавате разнообразни задачи. Просто се уверете, че не попадате в досадна работна среда и ще бъдете щастливи.

Идеални професии: Всичко, което изисква предаването на информация в различни сфери е идеална кариера за Близнаците, затова обучението и комуникациите са идеални за вас. Вие сте умствено активни и обичате да обработвате многобройни аспекти от един проект, затова подходящи професии за вас са PR-специалист или мениджър по рекламата.

Рак (21 юни - 22 юли)

Раците са най-традиционния и грижовен знак от зодиака, затова и искат да дават пример и могат да се справят с отговорностите с лекота. Вие по дефиниция обичате да се грижите за другите, затова и всяка работа, която ви позволява да давате съвети и да разрешавате проблеми, за да направите всички щастливи, е страхотна за вас. Не се справяте добре в професии, в които не можете да видите как работата ви променя нещо и дава резултати, затова и се мотивирате най-добре, когато вашите мениджъри ви дават редовна обратна връзка или отчети.

Идеални професии: Раците са добри в грижите за деца, но също така са и невероятни социални работници, служители в човешките ресурси, адвокати, учители и директори. Здравеопазването и грижата са важни за този знак, затова и всичко в тези сфери - като например диетологията - е точно за вас.

Лъв (23 юли - 22 август)

Лъвовете обичат вниманието и това да бъдат на показ, но не винаги по начина "Гледайте ме колко съм велик" - просто обичате да вдъхновявате другите да бъдат най-добрата версия на себе си. Обучението и политиката са естествени полета за развитие на лъва и те са едни от най-добрите шефове, след като спечелят екипа си. Лъвовете понякога са трудни по характер и често могат да нарушат функционирането в екипната обстановка, но обикновено печелят всички с чара и добрата си природа.

Идеални професии: Както бе споменато, преподаването и политиката са чудесен избор за вас, но може да бъде и всичко, свързано със забавлението на останалите - като актьорство, музика, работа по филми и дори дизайн на костюми. Можете да бъдете магнетични лидери, затова позицията изпълнителен директор не е далечна за Лъва.

Дева (23 август - 22 септември)

Дева - винаги перфекционисти и винаги в услуга на другите. Естествен последовател, вие сте състрадателни и внимателни и приемате указанията добре. Като шеф, вие сте практични и защитаващи, докато изисквате най-доброто от другите. Имате склонност да бъдете взискателни към себе си - повече, отколкото към всеки друг, така че трябва да ви бъде напомняно да не се губите в детайлите. Вие на практика сте идеалният служител.

Идеални професии: Девите имат невероятна памет и техният перфекционизъм означава, че се справят с големите обеми от информация и знаят какво да направят, когато са намесени силни емоции. Справяте се изключително добре в услугите и грижата за другите - работа в магазин, рецепционист и терапевт - те също така се отличават във всяка работа, която изисква много изследване и статистика - например редактор, техник, преводач или детектив.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Везните са социални и умели в убеждаването на хората, затова са и добри посредници във и извън офиса. Балансът, разчитането на хората и разбирането на мотивацията им идват естествено за тях и често могат да използват това предимство във всяка работа или кариера - подходящи са за дипломати, асистенти, преводачи, брокери, търговци и прочие.

Идеални професии: Представлявани от везните на правосъдието, прилагането на закона и справедливостта са естествен избор за вас. Вие сте хора на сърцето, затова работата с другите хора е от важно значение за вашето щастие - можете да се развивате в сферата на туризма, обслужването на клиенти, дипломацията и дори планирането на сватби.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Никой не може да пази тайна толкова добре, колкото вас, Скорпиони, а това е нещо, което можете да използвате в кариерата си, когато сте на позиция, която изисква дискретност. Можете да преуспеете в разузнавателни дейности, тайни преговори или работа с поверителни документи или много скъпи стоки. Също така обичате предизвикателството и да разследвате, а енергията ви е легендарна, което ви прави добри в много области, но ви допадат неща, които отблъсват другите - например хирургия или медицина или това да сте първи на местопрестъплението като съдебномедицински детектив.

Идеални професии: Както бе споменето, ще се чувствате у дома си в операционната или като таен агент, също така и в кризисния мениджмънт (неща, които се нуждаят от по-висока степен на дискретност). Можете също така да сте много добри в управлението на ресурсите и логистиката и бихте били страхотни главни финансови директори.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Стрелците са отлични в разговорите с други хора, вдъхновяването на морал, усилено работят в екип, адаптират се към промените и насърчават другите да се наслаждават на работата си. Вие сте общо взето добри във всичко по отношение на професията си. Много кариери ще са подходящи за вас - стига да не сте ограничени от твърда йерархия и прекалено много правила.

Идеални професии: Обичате да пътувате и да се учите от другите по всички краища на света, затова и всяка работа, свързана с туристическата индустрия е добра за вас, както и всяка кариера, свързана с много пътувания. Тъй като обичате да вдъхновявате другите, се справяте добре като учители, лидери на младежки проблеми или работа с нестопанска цел.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Козирозите са сериозни, прагматични и организирани, но определено не са скучни. Имате харизмата и ентусиазма да ръководите екип. Не сте уплашени или раздразнени от властта - знаете, че с упорита работа, амбиция и отдаденост можете да достигнете върха. Което е общо взето и крайната ви цел, независимо къде се насочите. Просто бъдете внимателни да обръщате внимание и на други занимания - Козирозите са известни работохолици.

Идеални кариери: Козирозите биха били чудесни като мениджъри или администратори в много сфери и компании. Продуктивните и административните ви умения са едни от най-добрите, затова работите отлично в корпоративни среди с поставени йерархии, които ви позволяват да достигнете следващото стъпало на стълбицата. Можете също така да сте добри инженери, архитекти или дизайнери, тъй като обръщате внимание на детайлите.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Водолеите притежават истински свободен дух. Но това не означава, че са вятърничави служители - те работят усилено, но го правят по необичаен начин (например ще се справите с даден проект посред нощ, ако не можете и ще подремвате по време на работния ден, защото вече сте свършили работата). Социално насочени сте, но до някаква степен и самотници, което ви прави вещ както в екипните задачи, така и в собствената си работа. Хрумват ви идеи, които на пръв поглед са налудничави, но след това се оказват гениални, а и никога не посочвате очевидното - което ви прави неудобен за дискусии по проектите, тъй като сте две стъпки преди другите. Вашите необичайни методи могат да бъдат доста привлекателни за онези, които обичат да бъдат близо до вашия креативен гений. Но не всеки ще успее да ви разбере.

Идеални професии: Наука или технологии (ако можете да изследвате нови теории или приложения), графичен дизайн или фотография или дори управление на проекти - ако можете да откриете нови начини за правене на нещо. Също така сте и идеален предприемач или независим изпълнител, тъй като се бунтувате срещу корпоративната култура и работите най-добре според собствения си график.

Риби (19 февруари - 20 март)

Рибите са гъвкави по отношение на работата - не сте загрижени за това да се доказвате по другите, важно ви е само да давате най-доброто от себе си. Можете да се справите в редица професии, но като цяло сте най-щастливи, когато си намерите работа, в която да използвате своята чувствителна и лекуваща страна. Вие сте състрадателни и силно интуитивни, което ви прави страхотни в области като изкуството и медицината.

Идеални професии: Всичко в областта на здравеопазването е подходящо за вас - например медицинска сестра, лекар, физиотерапевт, психолог и прочие. Можете да процъфтявате и в областта на изкуството като танците и музиката. Много Риби съчетават теви черти като например работят в областта на цветната терапия или помагат на проблемни тийнейджъри.