През 2017 г. ще се заредени с ентусиазъм, ще искате да се развивате и да преоткриете себе си. Всяка една област от живота ви ще претърпи положителна промяна.

Обзорен хороскоп за 2017 г.

Един ретрограден Сатурн ще се настани във вашия 12-ти дом в периода от 6 април до 25 август. Това ще е период на равносметка и усилено развитие. Ще трябва да платите старите си дългове и да преодолеете пречките, които ви отдалечават от целта. Опитайте се да не се ядосвате и да не планирате отмъщението си към хората, които не са се отнесли честно към вас. Няма смисъл да вгорчавате живота си, просто продължете напред.

Според прогнозите в този период ще откриете истинските лица на някои от познатите ви. За да се справите с това, ще трябва се научите да прощавате и да живеете по-спокойно.

Плутон, планетата на промяната и трансформациите, все още ще се намира в Козирог и това ще задейства нишка от промени. Ще промените начина си на живот, ще се разделите с хора, които никога не са ви били напълно предани и ще поставите началото на един нов етап от живота ви. Всъщност Плутон се намира във вашия знак още от 2008 г. и ще остане до 2018 г. Това са 10 години на усилени промени. Чувствате ли се вече по-различни? Вероятно пътуването не е било никак лесно, но най-лошото е зад гърба ви. Съвсем скоро ще намерите мир и спокойствие.

През годината ще обърнете по-голямо внимание на здравето си и усилията да влезете във форма ще се отплатят. След юли ви очакват приятни изненади в любовен план, независимо дали сте обвързани или не.