Годината за вас ще бъде спокойна, без много изненади. Въпреки че ще се радвате на финансова сигурност, не очаквайте повишение. Могат да възникнат някои семейни проблеми. Най-важното е да сте търпеливи, иначе кризата няма да отшуми лесно. От друга страна, ще се радвате на добро здравословно състояние през цялата година.

През 2018 г. Венера ще закриля работата и здравето ви. Ако работите в екип, очаквайте подкрепа от колегите ви. Шефът ви също ще бъде благосклонен, но е малко вероятно да получите повишение.

Марс ще се намира в много благоприятен ъгъл спрямо вашия Слънчев знак. Време е да разперите криле, Козирози! Сега е времето да пътувате, да спортувате, да се запознавате с нови хора и да се развивате интелектуално. Много е вероятно да срещнете хора, които ще гледат на вас като на ментор и учител.

Новата година ще бъде подходяща за творчески прояви. Разгърнете въображението си и хващайте четките в ръце – време е да пробудите детето в себе си и да творите без страх от провал.

През 2018 г. Юпитер ще се намира в дома на кариерата, така че ще имате много възможности да се развивате и да се учите. Вибрациите на Юпитер ще ви помогнат и да влезете във форма. Единствено ви съветваме да не се захващате с твърде много неща наведнъж и да не очаквате мигновени резултати.

Пътуванията и международните контакти ще станат важни за кариерата ви. Очаквайте командировки.

Сатурн ще ръководи вашето самоусъвършенстване. Личната ви планета ще ви помогне да концентрирате енергията си на правилното място, така че накрая на годината да бъдете една по-успешна и по-щастлива ваша версия. Сега е времето да започнете нови, но дългосрочни начинания. Ако впрегнете сили, бъдете постоянни и останете фокусирани върху това начинание, очаквайте много скоро да берете плодовете на вашия труд.

През 2018 г. Уран ще премине в основата на вашата натална (астрологическа) карта. Това означава, че трябва да очаквате промяна, която да ви разтърси из основи. Ще трябва да се адаптирате към новото положение. Понякога ще се чувствате притиснати, но не се плашете – това е революционният дух на Уран. Много е вероятно семейството ви да нарасне с един член.

През 2018 г. Нептун ще бъде в Риби, което ще се отрази и на Козирозите. Някои от вас ще започнат да се интересуват от мистицизъм, поезия, музика, танци или научването на нови езици. Интуицията, въображението ви и творческата ви енергия ще бъдат по-силни през тази година.

През 2018 г. Плутон продължава да влияе на знака ви. Ще се сблъскате с много възможности в първите 6 месеца на годината, но трябва да възползвате от онези, които са ви най на сърце. Не бива да взимате решения само въз основа на логиката, сега е време да послушате интуицията си и да се оставите на съдбата да ви заведе на правилното място.

В началото на годината ще имате проблеми в любовта и е възможно да възникнат спорове с партньора ви. Не се плашете. След края на зимата Юпитер ще върне баланса във връзката ви. Онези, които търсят любовта, най-вероятно ще я срещнат в края на февруари или през есента. Периодът между август и ноември е най-подходящ за любовни пътешествия и вдигане на сватби.