Представителите на зодия Овен може да се сблъскат с предизвикателства в кариерно отношение през първата половина на година, но накрая ще успеят да се справят с всяко предизвикателство. Семейният им живот ще бъде безоблачен и чудесен. Онези, които имат сериозна връзка от няколко години, могат да очакват предложение за брак. Финансовото състояние на Овните също ще е добро.

Когато Уран навлезе във вашия знак през 2011 г., започна много специален 7-годишен период, който може да бъде определен като вашия Ренесанс. Вие, Овни, обикновено не се интересувате много-много от чуждото мнение и това е едно от най-силните ви качества. Въпреки това усещате, че през последните години останалите все повече възприемат вашата гледна точка. Радикалните ви идеи, които някога се възприемаха като странни, днес се споделят от все повече хора. Причината се крие в могъщата планета Уран, която е във вашето съзвездие. Тя влияе на всички ни, но най-вече на онези, които са родени в последните дни от знака на Овена.

Въпреки че светът като цяло е станал по-сговорчив с вас, това си има своята цена. Тази хармония няма да съществува в интимните ви взаимоотношения. Много от вас ще прекратят връзките си тази година. Уран изисква промяна, развитие и растеж. Планетата ще изисква от вас промяна във връзките ви, а някои Овни няма да са готови за тази крачка или промяната няма да им хареса. Те ще се разделят с партньорите си, а онези, които израснат заедно и не се страхуват от промяната, е много вероятно да пристъпят към брак.

В бизнес отношенията ви също ще настъпи промяна. Слънчевите затъмнения през 2016 г. и 2017 г. са извадили на повърхността чувства, които отдавна сте потискали. Сега чувствата ви изригват с пълна сила – има възможност да напуснете работата си, защото вече не можете да понасяте шефа си, и да започнете ново бизнес партньорство. Като цяло чувствата ви ще бъдат много полярни през годината и трудно ще търпите несправедливости спрямо вас.

Всички тези предизвикателства ви подтикват да погледнете истината в очите и да осъзнаете какво наистина искате от живота – какво търсите в партньора до вас, каква искате да е професията ви. Тази година надникнете в душата си и вижте какъв път искате да следвате, без да се интересувате от мнението на семейството ви. Сега е време да се изправите и да действате сами.

Уран ще напусне вашия знак на 15 май 2018 г., когато малко ще се поуспокоите. От този момент цялата енергия ще се премести във вашия втори дом – дома на парите. Така че очаквайте големи финансови постъпления едва след месец май.

Сатурн ще се намира във вашия 10-ти дом, който отговаря за кариерата. Планетата ще ви помогне да постигнете положителна промяна в кариерно отношение, ако ѝ позволите. Нищо няма да се случи, ако не рискувате и не бъдете активни, защото от другата страна стои Марс, който влива във вас бунтарска енергия. Марс ще иска да зарежете всичко и да си живеете живота, докато Сатурн ще се опитва да ви озапти и ще ви нашепва да постъпвате отговорно. От вас зависи коя от двете енергия ще последвате.

От 8 ноември влиянието на Юпитер ще се пренесе към дома на познанието и пътуванията, така че очаквайте вълнуващи приключения в края на годината. В същото време е възможно да решите да се запишете на нов курс и дори да постъпите в университет, защото в този период ще искате да се развивате и да научавате нови неща.

През 2018 г. Уран най-накрая ще излезе от вашия знак, а вие ще осъзнаете, че сте страшно променени. Предизвикателствата ще са много, но тяхното предназначение е да ви подтикнат да се развивате. Всичко, което сте научили през тези 7 години, ще ви се отплаща до края на живота. Накрая на годината ще се обърнете назад и ще видите колко много сте постигнали. Не се плашете от промяната – тя е за ваше добро.