Очаква ви една чудесна година. Най-голям успех ще имате в любовен план, някои от вас дори ще минат под венчилото. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във всяко начинание. Очертават се и няколко пътувания през годината. Единственото, което ще помрачи следващите 12 месеца, са дребни финансови проблеми.

Юпитер ще навлезе във вашия знак през октомври и ще остане там в продължение на една година. Какво означава това? Означава, че ви очакват много нови възможности. Цялата година ще бъде много вълнуваща. Ще привлечете нови клиенти или ще започнете да работите по нови проекти, които ще ви донесат огромно удовлетворение. Забравете за страховете и съмненията, а действайте! Юпитер ще ви донесе много късмет, така че няма от какво да се притеснявате. В любовен и личен план също ще забележите подобрения. Ще задълбочите връзката с партньора си или ще срещнете такъв. Юпитер ще ви помогне и да разберете повече за себе си, ще искате да се учите и да се развивате, може да се заинтересувате от йога, медитация или психология.

През последните години Сатурн постоянно обикаляше около вашата зодия, променяйки посоката на живота ви. Когато Сатурн е близо до Слънцето на зодията ни, животът ни става по-сложен и труден. Каквито и изпитания да сте имали през последните години, те са ви направили по-силни и сега е време да се порадвате на това, което сте постигнали с много труд.

На 19 срещу 20 декември тази година Сатурн ще навлезе във вашия дом на парите. Ще научите няколко ценни финансови урока. Ще трябва да работите повече, да пестите, да планирате бюджета си и да го спазвате. Ако постъпите отговорно, ще бъдете възнаградени. По принцип Сатурн е планетата на ограниченията, но ако сте достатъчно активни, доходите ви дори могат да се повишат. Други обаче ще забележат спад в доходите под влиянието на тази планетата. Много е вероятно да напуснете работата си и да я замените с по-нископлатена, но по-удовлетворяваща професия. Това няма да е грешно решение.

Ако пък сте били несериозни с парите си и сте харчили повече, отколкото печелите, следващите две години ще ви подействат доста отрезвително и Сатурн ще ви накара да видите грешките си.

Но стига за Сатурн, нека поговорим още малко за късметлийската планета Юпитер. След като започне нейното влияние, очаквайте здравословното ви състояние да се подобри, ще сте заредени с енергия, ще искате да спортувате повече или ще започнете да се храните здравословно. Лошото е, че в един момент ще започнете твърде много неща и няма да имате нито миг спокойствие. Хубавото е, че всичко това ще ви се отплати през 2019 г.

Според хороскопа ви ще сте особено комуникативни през февруари – очаквайте нови запознанства и нови бизнес проекти, в които ще можете да изразите идеите си.

Онези от вас, които мечтаят да имат деца, е възможно да забременеят през март. Ако вече сте женени, очаквайте повишение в заплатата на партньора ви.

Най-благоприятното време за пътувания ще бъде периода от средата на юни до средата на юли, затова си помислете къде искате да почивате през лятото и планирайте ваканцията отсега.

От май до ноември ще кипите от енергия и ще искате да опознаете себе си по-добре. Това е чудесен период за самоусъвършенстване и за свързване с духовното ви Аз. Отдайте са на по-интелектуални и възвишени дейности. Четете повече, прекарвайте повече време сред природата и намерете нови хобита и начини, по които да се грижите за тялото и ума си.