Очаква ви чудесна година! Някои от вас ще получат неочаквано повишение. В семейството ви ще цари хармония, а приятелите ще ви подкрепят през цялата година. Може да имате финансови проблем за кратък период от време, но те ще се разрешат до края на годината. Единственият ви проблем ще бъде здравето – очаквайте проблеми във втората половина на годината.

На 15 май Уран ще излезе от знака на Овена и ще влезе във вашия зодиакален знак. Ако дотогава сте чувствали несигурност, питали сте се какво искате и какво трябва да направите – след тази дата ще почувствате лекота и спокойствие. Изведнъж ще си отговорите на много въпроси и ще се почувствате в хармония със себе си.

През първите 10 месеца Юпитер ще бъде във вашия противоположен знак – този на Скорпиона, което означава, че приятелствата ви ще се заздравят, бизнес партньорствата ви ще просперират. Този период е чудесен за вдигане на сватба. Ако сте имали дрязги с любимия или с приятели, очаквайте да се разрешат безпроблемно заради влиянието на Юпитер.

През годината ще сте заредени с енергия за личностна промяна – ще искате да се развивате и да търсите същината на нещата. Страстта, с която ще подходите към новите начинания, може да изненада приятелите и семейството ви, защото Телците обикновено са спокоен знак. Но не и през тази година – през 2018 г. ще кипите от ентусиазъм и няма да имате търпение да постигнете целите си, а изглежда, че късметът ще бъде на ваша страна, защото ще получите очакваните резултати. Използвайте тази енергия, за да се справите с проблеми, които отдавна отлагате.

През 2018 г. Нептун ще премине през вашия 11-ти дом – този на парите, приятелите, надеждите и желанията. Идеализмът на Нептун ще ви подтикне да се сприятелите с хора, които мислят като вас и имат същите разбирания за света. Годината ще бъде много благоприятна за започването на трайни приятелства, но искаме да ви предупредим да внимавате – идеализмът на Нептун ви прави твърде доверчиви и някои хора ще се опитат да ви използват. Бъдете нащрек спрямо хората, които ви изглеждат неискрени, и се раздавайте пред хората, които са честни и открити с вас.

През 2018 г. Плутон ще бъде в Козирог, което ще окаже влияние на вашия 9-и дом – този на индивидуалността. Така ще бъдете принудени да се фокусирате върху една тема, която не ви е особено любима, а именно – вашата собствена личност. Сега е времето да развивате себе си и да трупате мъдрост – запишете се в университет или намерете други начини, с които да добиете по-широк кръгозор. Възможно е да се отдаде на спортни занимания или на медитация, дори да пътувате до екзотични държави в търсене на древната мъдрост.

Тези пътувания и запознанствата с нови хора, особено чужденци, ще окажат благоприятен ефект върху кариерното ви развитие. Много е вероятно да направите бизнес контакти, които ще ви донесат много дивиденти.

Телците, които са родени от 10 до 13 май, ще усетят най-силно влиянието на Плутон през 2018 г. Ако сте родени преди 10 май, вече сте усетили влиянието на Плутон през миналите години. Ако сте родени след 13 май, ще трябва да почакате малко – позитивната енергия на Плутон ще ви „навести“ след 2018 г. Плутон действа бавно и внимателно, затова ни отнема повече време да видим промяната в нас, която е породена от влиянието на тази планета. Но накрая ще забележите, че сте напълно променени личности и Плутон ви е превърнал от какавиди в красиви пеперуди.