Промяната невинаги е лесно и приятно изживяване... затова пък може да е невероятно и фантастично, ако пожелаете. 2017 г. ще ви донесе много възможности за промяна, ще трябва да бъдете смели пред лицето на предизвикателствата, за да постигнете успехи. За някои зодиакални знаци като Девата и Рибите, първата половина на годината ще е изпълнена с трудности и много работа, докато други като Скорпионите, навлизат в една от най-добрите си години. Прочети нашата прогноза и разбери какво те очаква, за да си подготвена.

Овен

Годината ще много успешна за представителите на зодия Овен. Най-големи постижения ви очакват в професионалната сфера, а най-голям късмет – в любовта. През февруари ще получите признание на работното си място - шефът определено ще забележи колко добре се справяте. Ако обаче не сте доволни от работата си - точно това е месецът, в който трябва да потърсите алтернатива. През март ще се изправите пред предизвикателства, които ще ви дадат ценни уроци, а през април трябва да сте внимателни с финансите. В началото на лятото всички проблеми ще отшумят, очакват ви приятни семейни събирания и забавления. В средата на лятото ще срещнете човек, който ще ви предложи страхотна кариерна възможност.

Телец

Всички вие, Телци, трябва да очаквате една вълнуваща и шеметна година, която ще ви промени напълно. В началото на годината ще се запознаете с интересни хора, някои от тях ще ви помогнат в професионален план, други ще ви станат близки приятели. През февруари тези познанства ще се отплатят и ще ви се разкрият няколко интересни възможности. Ако някой проект ви се струва интересен, не се колебайте да опитате – очаква ви успех. През пролетта може да имате спорове с приятелите ви, освен това на хоризонта ще се появи възможност за любовна авантюра, но недейте да се въвличате в любовни триъгълници – не си заслужава. В началото на лятото ще ви споходи неочакван късмет, ще се чувствате безгрижни и свободни, но това ще е само временно – в края на юни ви шефът ви ще очаква много от вас – понякога повече от това, на което сте способни. Впрегнете всичките си сили и останете концентрирани, защото усилията ви ще се отплатят.

Близнаци

Тази година постоянно ще витаете в облаците и ще търсите любовта на всяка крачка. Въпреки че гледате на света през розови очила, началото на годината няма да е много лесно, възможно е да ви се наложи да теглите заеми (все пак оптимизмът ви е накарал да харчите пари с лека ръка). През март обаче положението значително ще се подобри, защото ви очакват неочаквани финансови постъпления – може би ще ви вдигнат заплатата или ще ви предложат по-високоплатена позиция. Пролетта е и идеалното време да преосмислите приоритетите си, добре е да отделите време за себе си – отдайте се на хобито си или се запишете на курс, който ще ви помогне с професионалното развитие. В края на пролетта ви очакват множество флиртове, а през лятото ще се лутате между няколко любовни алтернативи, но първата половина на годината не е благоприятна за започването на сериозна връзка.

Рак

Знаем, че вие, Раци, сте мили, грижовни и емоционални, а на първо място за вас са домът и семейството, но през януари няма да сте настроени толкова миролюбиво. В началото на годината ще сте готови на всичко, за да постигнете целите си, включително и да нараните някои от близките ви хора. Внимавайте какво говорите и правите, защото целта няма да оправдае средствата. Много по-добри резултати ще постигнете, ако се придържате към добрата ви и нежна природа. През пролетта ви очакват радостни моменти в любовен план, възможно е връзката ви да сте задълбочи, а ако сте все още необвързани – да откриете подходящ партньор. Най-важното в това време на годината е да дадете шанс на любовта. Началото на лятото е времето за голямата промяна при вас, очаква ви кариерно развитие, изненада в семеен план и приятелство, което може да се превърне в нещо много повече...

Лъв

Цялата година ще бъде благоприятна за сериозни връзки и нови начинания, но през първата половина ще сте основно заети с любовния си живот и личностното ви развитие. През януари обърнете особено внимание на взаимоотношенията ви с околните. Очаквате от тях да се държат с вас като с принцеса, но това няма как да стане. Ако се отнесете несправедливо с някого, лошата карма ще ви застигне. Бъдете по-положителни и късметът ще ви се усмихне. Ако през януари сте били мили и отзивчиви с околните, през февруари тази безкористност ще се отплати. През пролетта може да имате здравословни проблеми, отделете им внимание, а не ги пренебрегвайте. Грижете се добре за себе си – заслужавате почивка. През май е идеалното време за малко промяна – сменете прическата си, предекорирайте дома си или обновете гардероба си.

Дева

Тази година Девите ще трябва да сте добре организирани, за да се справите с всички задачи и предизвикателства, които ще ви поднесе съдбата. В началото на годината ще сте затрупани от работа, а вие ще ставате все по-мързеливи. Изобщо няма да ви се работи, проектите ще се трупат един след друг, накрая ще се почувствате гузни и дори депресирани, защото не сте направили всичко в срок. Направете си списък със задачите, които трябва да сторите, и останете фокусирани. Важното е да се придвижвате напред, дори да е с малки крачки. През март човек от миналото ви ще се появи отново, много е вероятно това да е ваше бивше гадже. Спомнете си защо връзката ви не е сработила и не се връщайте при него. През април усилията ви ще се отплатят и можете да очаквате повишение или поне щедри похвали от шефа ви. През лятото се заемете с нови проекти. Бъдете креативни и смели, защото имате нужда от забавление след тежките няколко месеца.

Везни

Очаква ви страхотна година, в която всичко е възможно. Бъдете уверени в себе си и ще постигнете много. През февруари ви очакват много радостни мигове със семейството и приятелите ви. Отделете им време, помогнете им в нужда и те ще ви върнат грижата и любовта умножени десетократно. През май е идеалното време да върнете стара услуга или да направите нещо мило за някого. В началото на лятото омъжените отскоро Везни ще се замислят за деца, а тези, които вече са създали семейството, ще търсят повече време за себе си. Най-важното за всички Везни е да намерят баланса между семейството и личното време. Първите шест месеца на годината ще са благоприятни и за нови професионални начинания, но е много вероятно да не се възползвате от предоставените ви възможности, защото ума ви е ще е постоянно зает със семейството ви.

Скорпион

Една невероятна година стои пред вас. Любовни вълнения, пътувания и нови запознанства ще осмислят 2017 г. През февруари ще се замислите върху приоритетите си, може би ще осъзнаете, че това, в което досега сте вярвали, вече не е валидно. През този месец ще се отърсите от всички негативни емоции... гневът, тъгата и неувереността ще останат зад гърба ви, най-накрая ще се почувствате спокойни и пречистени. През пролетта всички необвързани Скорпиони ще хлътнат до уши, но ще се опитат да прикрият чувствата си... напразно! Всичко е изписано на лицето ви, затова просто си признайте. Кажете заветното „Обичам те“ на онзи, който го е заслужил. През лятото ще е време за равносметка. Тогава ще трябва да премахнете всичко онова, което ви спира. Почистете дома си, отърсете се от страховете си и прекратете връзките си с хората, които само ви натоварват и крадат от енергията ви.

Стрелец

През първата половина на годината ви очакват големи промени и неочаквани срещи. През зимните месеци ще трябва да бъдете гъвкави, защото ще се изправите пред няколко предизвикателства. Освен това зачитайте чуждите чувства, ще ви е много лесно да пренебрегнете любимите си хора, но не го правете. През април много ваши близки ще ви потърсят за помощ или съвет. Ще се опитате да оправите всеки проблем, но това няма да е по силите ви. Не се терзайте, защото не знаете правилния отговор във всеки казус, понякога е по-добре да оставите останалите да се опарят, за да добият нужния опит. В началото на лятото ви очакват няколко пътувания. Дестинациите, които включват много вода, са идеални за вас. Така че потърсете някой красив плаж или пък отскочете до Венеция.

Козирог

Вие, Козирози, вероятно сте най-амбициозният и трудолюбив зодиакален знак, но през януари мислите ви ще са заети само от една идея... почивка! Нямате търпение да се отдадете на заслужен релакс. Ще обърнете внимание на себе си, а професията ви ще премине на заден план, колкото и нетипично да ви се струва. Не се обвинявайте, а просто се насладете на почивката, защото светът няма да се разпадне, ако не държите всичко под контрол. Освен това след този кратък отдих ще се почувствате по-щастливи и всички ще спечелят от доброто ви настроение. През февруари ще имате финансови проблеми, но можете да ги преодолеете с един добре премислен план. През пролетта ще сте заредени с енергия, ще искате да преоткриете себе си и да се занимавате с нещо продуктивно. Ако сте необвързани, през април ще се появи възможност за връзка, но трябва да бъдете малко по-смели, за да се възползвате. Не чакайте той да ви покани, направете първата крачка. През лятото ви очакват много положителни вълнения. Плажове, пикници и разходки из страната, т.е. отново ще се отдадете на почивка... Очевидно е, че първата половина на годината ще е посветена на приятни занимания и няма много-много да мислите за работата си. Развитие в кариерната област можете да очаквате едва в края на годината.

Водолей

Първата половина на годината ще е благоприятна за кариерно развитие, но ще ви изправи пред проблеми в личен план. През първите няколко месеца ще се чувствате доста раздразнителни и самотни, сякаш сте попаднали на чужда планета. Ще трябва да намерите време за почивка и да потърсите вътрешен мир, иначе заради поведението ви ще пострадат взаимоотношенията ви с вашите близки. В началото на пролетта ще сте изпълнени с енергия и ще ви хрумнат интересни идеи за нови проекти. Бъдете амбициозни и вложете необходимата енергия, за да ги реализирате, но бъдете много внимателни – някои хора могат да се възползват от вас. Обсъдете идеите и плановете си с близките ви приятели, те ще ви дадат разумен съвет. През лятото необвързаните Водолеи ще се влюбят, но няма да искат да си го признаят веднага, няма защо да го криете – просто си признайте. Обвързаните представителки на зодиака ще са настроени особено романтично и ще искат да направят всичко възможно, за да зарадват любимия си.

Риби

Първата половина на годината няма да е лишена от премеждия, затова пък ви обещава много радостни моменти в любовен план. Годината ще започне тежко, ще сте затрупани от работа и няма да имате нито миг спокойствие. Проявете твърдост и впрегнете всичките си сили, за да реализирате проектите си. Всичките ви усилия бързо ще се отплатят. Началото на годината е идеалното време да се откажете от ваш вреден навик. През пролетта ваш основен стимул ще е любовта. Ако сте обвързани, връзката ви ще се задълбочи и подобри. Ако сте необвързани, това е времето, в което трябва да решите какъв партньор търсите, защото съдбата е готова да ви помогне. В началото на лятото трябва да обърнете внимание на дома си. Почистете, предекорирайте го и се постарайте да го направите възможно най-уютен. През юни най-накрая ще се почувствате по-спокойни – ще откриете вътрешен мир и хармония.