Вангелия Пандева Гущерова, позната още като баба Ванга, е известна по цял свят пророчица. Тя е родена на 31 януари 1911 година, а жизненият ѝ път приключва на 11 август 1996 година.

За да почетем днешния ден, подготвихме предсказанията ѝ за 2020-та година.

За тази година Ванга предрича, че светът ще преживее много в два специфични дни. Това са 22 февруари 2020 и 22 декември 2020 - тоест, дните с натрупване на 5 двойки.

Най-притеснителното пророчество на баба Ванга е свързано с Европа и инвазията на екстремисти от мюсюлмански произход. Тяхната поява ще се превърне в заплаха за стария континент, тъй като ще се очакват редица химически заплахи.  

Баба Ванга предсказва и няколко природни катаклизми, които ще причинят смърт и разрушения по целия свят. Сред тях са цунами с невероятен размер, което ще удари Китай, Япония и Аляска и земетресение с магнитуд над 7,4 в Азия.

Пророчицата споменава и лидерите на две от най-големите политически сили - Русия и САЩ. Според нея, ще има опит за покушение над Владимир Путин и то от близък до президента човек. Доналд Тръмп пък ще се разболее от тежка малко позната болест. 

Пророчествата на Ванга са се сбъдвали стотици пъти, което ни кара да вярваме в истинността на думите ѝ. Смятате ли, че това, което е предрекла за 2020-та година ще се сбъдне?