Любимата ви поза за сън разкрива черти от характера, емоционалните ви нужди и дори - психическото ви състояние. Без да си даваме сметка за това, ние пренасяме проблемите и тревогите си в спалнята.

 

 

Всички ние сме наясно с езика на тялото, когато сме будни, но не се замисляме какво казва подсъзнанието ни в момент на покой. Любимата ни поза за сън често разкрива доста по-различни неща за нас от очакваните. Ето и какво означават различните пози за сън:

1. Поза ембрион: Тази поза за сън е два пъти по-любима на жените, отколкото на мъжете. Говори за силен характер, който е готов да противодейства на ежедневните предизвикателства. Ембрионалната поза е характерна за чувствителните души, които обаче се борят за желаното с всички средства. Те са готови на всичко, за да осигурят комфорт в живота. Понякога изглеждат срамежливи и затворени, но под тази маска са силно емоционални и интересни личности. 

2. На една страна с ръце надолу: Ако любимата ви поза е на една страна с ръце надолу, плътно до тялото, означава, че сте доверчиви и понякога - наивни. Склонни сте да вярвате на хората безрезервно и после съжалявате за това. Тъй като самите вие сте честни и лоялни, очаквате и другите да са такива. Това е най-големият ви проблем в отношенията с околните.

3. На една страна с ръце напред: Тази поза за сън е типична за циничните хора, които са безкрайно упорити. Ако това е вашата любима поза, вие сте подозрителни, мнителни и съдите прибързано действията на другите. Имате блестящ ум, но ви липсва креативност. Бъдете по-отворени към хората и им давайте шанс, дори когато смятате, че не го заслужават.

4. По гръб с ръце надолу: Тази поза е характерна за спокойните и щастливи хора, които не страдат от притеснения. Дори да имат проблеми, те се справят с тях със спокойствие и мъдрост. Не изпадат в нервни кризи и не понасят истериците. Радват се на богат социален живот и добри приятелства.

5. По корем: Хората, които спят по корем с ръце около възглавницата, са малко сприхави, не понасят критика, но самите те критикуват често. До голяма степен са потайни и не обичат да споделят плановете си дори с най-близките. Нямат проблем с общуването, но трудно създават приятелства. Изключително дейни и енергични, те често са на ръководни постове. 

6. По гръб с ръце близо до главата: Тези хора са добри слушатели, но не обичат са център на вниманието. Не случайно казват, че това е позата за сън на щастливите и здрави хора.

А каква е вашата любима поза за сън?