Вече изминаха три месеца от 2020 година, но ако смятате времето астрологически, то годината тепърва започва! На 22 март настъпва пролетното равнодействие, а датата отбелязва и началото на сезона на Овена (и сме сигурни, че представителите на тази зодия с нетърпение очакват да посрещнат рождения си ден).

С това идва и въпросът: какво крие пролетното равноденствие за нас според зодиакалния ни знак? Това е ново начало, нов цикъл и/или нови предизвикателства, които се изпречват на пътя ни. Четете нататък, за да научите!

Овен

Честит рожден ден! Чакахте цяла година, за да изпитате отново огъня, което е съвсем буквално, защото вие сте представители на кардиналния огнен знак. Вие сте управител на първия дом на Аз-ът и той се завръща на своето място. Наслаждавайте се на чувството светът да върви във вашата посока и да приема огнените ви навици. Всичко в креативните и енергийните ви нива ще се повиши, ако му позволите.

Телец

Ще се чувствате странно в момента, тъй като интуицията ви ще показва неща, с които принципно не искате да се сблъсквате. Преминаването през 12-тия дом на неосъзнатото е трудно, но все пак е необходимо преди рождения ви ден в края на април или началото на май (който сме сигурни, че очаквате с необичайно за вас нетърпение). Изпитвате много съмнения за това кой искате да бъдете и сме сигурни, че ви е трудно да живеете в неосъзнатото, но дръжте се – ако се справите с това огнено време дори когато ви пари, това ще премине и ще се сдобиете с нови знания за себе си. Те ще направят вашия сезон още по-ползотворен.

Близнаци

О, Близнаци. Единадесетият ви дом осветява началото на пролетта и гори огън в сферата на приятелството ви. Уверете се, че на 100% знаете с кого искате да прекарате време, преди да излезете с когото и да било. Учите се да не се примирявате или пък да бягате в различни посоки. Това е труден урок, но възможностите, които открива пред вас, си заслужават. Не се притеснявайте да направите нещо нехарактерно за себе си и покажете на хората, които обичате, какво изпитвате към тях. Те ще се нуждаят от компанията ви дори повече от преди!

Рак

Дръжте се, Раци. Преминавате през десетия дом на кариерата в момента, което не е вашето натурално убежище. Той е управител на вашата противоположност – Козирогът, затова и се чувствате по-несигурни, защото не можете да използвате топлината си, за да се справите с професионалните конфликти, които надушвате. Може да се притеснявате за това къде се намирате в живота, но помнете силата си. Родени сте, за да носите щастие на останалите и приемете това като възможност – ще се справите!

Лъв

Ще се чувствате изключително продуктивни по време на пролетното равноденствие! Цъфтите, когато става по-топло, а и слънцето ви се намира в деветия дом на философията, затова може да достигнете до неочаквани прозрения. Като огнен знак ще се влюбите в креативната енергия, която започва да се влива във вас. Вашите преговори, разговори и цялостната ви емоционална интелигентност ще бъдат възнаградени – но първо трябва да помислите за това, което наистина желаете и какви са чистите ви намерения. След това вижте как го получавате!

Дева

Деви, ще преживеете известно търсене на душата си с настъпване на пролетта. Обвинявайте осмия дом, който управлява прераждането. В него се случват много неща, а новата луна влиза в противоположния ви знак – Риби, на 17 март. Именно заради това може да се чувствате емоционални и объркани по време на пролетното равноденствие, но се страхувайте. Ориентираната към детайла природа ще ви помогне бързо да поемете контрол над случващото се и се опитайте да се освободите от нещата, които не зависят от нас. Почивката е най-доброто нещо, което можете да направите за себе си. Ще станете по-силни и умни след това.

Везни

Ще процъфтявате с настъпването на пролетта, тъй като ще виждате неща, случващи се в седмия дом на партньорството, който е ваш управител. Не само Слънцето, но и Меркурий и Венера ще бъдат в любовната ви зона, затова се пригответе да бъдете впечатлени от някого през този сезон. Не казвайте, че не сме ви предупредили!

Знакът ви опонира на огнения Овен, но това ви прави по-добър дипломат и балансьор. Всичко, върху което работите, ще завърши цикъла си през пролетното равноденствие, затова се насладете на плодовете на труда си. Независимо дали е нов проект, хоби или цел, каквото и да започнете през този месец, е благословено. Просто го направете!

Скорпион

Помислете за здравето си в момента. Имате склонността да се оплитате в тъмните петна, които са по-абстрактни, но помнете, че имате и физическо тяло. Шестият дом на здравето е ключов за вас по време на пролетното равноденствие. Погрижете се за себе си и не устоявайте на изкушението да правите най-доброто за тялото си. Набавянето на нови сили е изключително важно за всички, но най-вече за вас.

Стрелец

В момента се намирате в петия дом на удоволствието и ще научите много за това. Позволете си да научите какво ви носи радост и какво не. Препятствията ви ще ви помогнат да преоцените себе си, но ще се справите с тях. Доверете се на инстинктите си и те ще ви донесат най-добрите възможни резултати. Марс ще се намира във втория дом на притежанието, което означава, че трябва внимателно да наблюдавате финансите си.

Козирог

Не знаете какво се случва в семейството ви, но сте готови да се сблъскате с него, щом се раздвижи четвъртият ви дом в началото на пролетта. Може да сте страняли от всичко досега, но всяко семейство има своите тъмни тайни. Най-накрая научавате, че подсъзнанието е важно и че вашето има нужда да се излекува по свой собствен начин.

Водолей

Вие сте кълбо от енергия, копнеещо да комуникира идеите си. Липсата ви на търпение е очевидна, но добрата новина е, че учите уроците си бързо и успявате лесно да ги преподадете на останалите. Третият дом на комуникацията ви е озарен в момента и сте готови да разговаряте умно с останалите. Правите го често, но сега трябва да го правите и осъзнато.

Риби

Приземете се в материалния свят, скъпи Риби. Вече не е вашият свят и може да се чувствате отдалечени от духовното, но не се тревожете. Изберете своя комфорт и усетете въплъщението на втория дом на материалното така, както го прави един Телец. Няма да съжалявате. Новолунието в знака на Риби започва на 17 март и това е шанс да получите отговорите, от които се нуждаете.