Знаете ли, че приблизително 50% от първите бракове завършват с развод? От тази „половина“ около 70-80% ще сключат брак за втори път в рамките на пет години. Въпреки това 66% от вторите бракове и 73% от третите завършват с раздяла...

Всеки, който изрича „Да“ пред олтара иска да е завинаги. Докато нещо не се обърка сериозно! Какво убива толкова хубави отношения, от които се раждат прекрасни деца, отношения, които започват с огромна надежда и щастие?

Самият аз съм женен за трети път за жена, която е минала по същия път. Не съм бил по-щастлив през живота си! Заедно сме от 7 години и искаме да останем заедно, докато смъртта ни раздели, ако може и след това.

Нямате представа колко пъти съм чувал репликата „Обичам го, но не мога да остана с него, защото не съм влюбена“. Да спрете да сте влюбени е само симптом. Истинската причина, която убива връзката ви е друга.

Когато двама души са в едно вълнуващо състояние, в което са влюбени, щастливи и целият свят изглежда приказно красив, трябва да си обещаят, че ще останат в това състояние до края на живота си. Това трябва да е бракът. Да се обичат, докато смъртта ги раздели... е нещо различно!

Ето някои убеждения в нас, които съсипват ума ни, а след това и връзката ни:

1. „Когато се влюбя ще е до края на живота ми“ – това е чудесна фраза за стихотворение, но ако става въпрос за брак, не е.

2. „Когато вече не съм влюбен, цялата страст и удоволствие, които правят брака смислен, ще изчезнат и ще дойде време на стрес и напрежение...“

3. „Оказва се, че без страст и удоволствие сме абсолютно несъвместими, което означава, че не си допадаме. По-добре всеки да продължи по пътя си и да намери най-подходящия партньор за себе си.“

Аз раделям любовта и щастието на пет етапа. Когато разберем какво се случва във всеки от тях, ще можем да разберем какво убива връзките ни.

1. Да се влюбим е трик на природата, за да можем да продължим да живеем. Нещо да ни държи активни и живи. Тогава сме на етап 1.

2. В етап 2 се превръщате в двойка и започвате да правите любов, но това е много по-малко, отколкото да градите живот заедно.

3. Когато стигнем до етап 3, не означава, че сме избрали грешния партньор, защото усещаме несвъвместимост, не. Това означава, че бавно се движим към истинската, дълбока, смислена любов – т.е. етап 4.

4. Ако сте преминали през етап 3, вече сте наясно, че понякога си струва да изтърпиш разочарование заради някой друг. И има начин да си върнете хубавите чувства, ако решите, че го искате.

5. В етап 5, знаеш, че с човека до теб можете да преобърнете целия свят! Тогава разбирате какво значи силата на двама души в едно.

Простата истина е, че лесно се отказваме. И когато няколко пъти минете през етап 1, 2, 3 и стигнете до 4 и 5, ще го осъзнаете. Но с човек, който също знае какво е да си бил там.

Изглежда лесно да обичаш цял живот, но не е. Понякога е дяовлски трудно да разбереш и да пребориш себе си, но когато се случи, наистина си струва.
Когато изпаднете в отчаяние и си мислите, че минавате през ада, не спирайте по средата. Обещавам ви, че след него има нещо много по-голямо и красиво от всичко, което сте виждали досега!