Освен ако не обичаш да похапваш само препечен хляб, инвестицията в умнa фурна и плот за вграждане, които правят сами (почти) всичко, е повече от задължителна!

Мммм, нищо не прави усещането за дом по-силно от аромата на прясно изпечен хляб или домашно приготвено ястие, което да събере цялото сeмейство на масата. А днес, благодарение на интелигентните фурни, ти гарантирам, че никога повече няма да пропуснеш идеалния момент да извадиш ястието от фурната и да зарадваш любимите си.

Няма две мнения по въпроса, че светът е все по-близо и по-близо до превръщането на всичко в дома ни в “умна” джаджа. Но представяла ли си си някога, че това може да се случи и с добрата стара фурна, която да ти осигури така необходимата помощ, от която всяка домакиня има нужда? Не ти ли омръзна кухненските ти шкафове и килери да преливат от всевъзможни приспособления като уреди за бавно готвене, фритюрници и инстантни тенджери, мултикукъри, еърфрайери, всички до един предназначени да направят храната на масата по-лесна и по-бърза? А какво ще кажеш за фурна, която да бъде твоят собствен шеф готвач в кухнята, който идва с интелигентен дисплей и множество приложения, осигуряващи ти така необходимата глътка въздух в и без това натоварения ти график? Без значение дали ще готвиш за четирима, за теб и половинката ти, или пък само за себе си, позволи ми да те убедя защо това трябва да бъде следващата ти инвестиция. Гарантирам ти, че дори и баба ти ще се влюби в бързината, лекотата и вкуса на приготвеното от теб!

Необходима ли ми е интелигентна фурна за вграждане и как работи тя?

Интелигентните домове предполагат да имаме и интелигентни уреди, които да се вместват идеално в новия свят и стандарти, които всеки от нас следва. В отговор на забързаното ежедневие, стремежа към все по-здравословен и природосъобразен начин на живот и осъзнатост на всеки един от нас, идват новите иновативни предложения от Samsung в лицето на екосистемата Bespoke уреди с хладилници, фурни и електрически плотове за вграждане. А тяхната цел е една-единствена – да внесат онази глътка въздух, която ще осигури в пъти по-бързо, здравословно и удобно готвене. Изпипани до последния детайл във външния си вид, кухнята ти ще изглежда още по-стилна, избирайки най-подходящия за нея цвят от голямото разнообразие от модерни Bespoke цветове и покрития. Модернизираният дизайн и още по-интуитивното управление пък ще превърнат готвенето в истинско удоволствие, вместо в поредната задача от графика.

Интелигентните фурни за вграждане не изглеждат толкова по-различно от обикновените си пълноразмерни събратя. Големите разлики са във високия енергийно ефективен клас, възможностите за персонализация и разнообразието от възможности за готвене заедно с други функции на изкуствения интелект.

Samsung Bespoke и нейните най-изявени предимства

В живота ни има доста моменти, след които сме се чувствали като ударени с мокър парцал. Със сигурност поне веднъж ти се е налагало да бързаш да се прибереш у дома и да приготвиш нещо вкусно и набързо, заради неочаквани гости. Но как да изпечеш крехко телешко със зеленчуци и да ти остане време за любимия домашен сладкиш, при все че имаш само час и малко на разположение? Благодарение на новите фурни за вграждане от Samsung това е напълно възможно. С Dual Cook функцията можеш да си отдъхнеш, наслаждавайки се на максимална гъвкавост, докато приготвяш и двете едновременно в горната и долната зона на фурната. Така хем пестиш време и енергия, хем ще имаш време и малко да се доразкрасиш преди таймерът да звънне.

Aко пък си на диета и готвенето на пара е единственото възможно решение, не се притеснявай – не ти е нужен отделен уред. С функцията Dual Cook Steam цялата фурна се изпълва с пара, а приготвеното от теб запазва максимално своите качества и остава толкова сочно отвътре и с перфектно хрупкава коричка отвън, колкото само един истински мастър шеф може да приготви.

Като заговорихме за мастър шефове, знаеш ли колко се зарадвах, когато видях, че от Samsung предлагат и функция за приготвяне на храна с така модерната в момента вакуумна обработка. Вече мога да си се вихря и експериментирам колкото си искам, без да се плаша от рецептите – с Air Sous Vide мога да приготвя и най-изтънченото ястие, запазило всички полезни вещества в себе си и със съвършен вкус! А тайната се крие в системата, която отчита температурата във всяка част на фурната, поддържайки я еднаква през цялото време.

Да, гъвкавостта на умните фурни за вграждане Samsung Bespoke е необятна. Можеш да си оближеш пръстите с “пържените картофки” на въздух, приготвени с функцията Air Fry с горещ въздух и минимално количество мазнина. Изхвърли стария си фритюрник и просто се наслади!

Още едно много важно предимство, особено за хора със семейства или активни спортисти, които държат да се хранят с домашно приготвена и здравословна храна, е интелигентната функция SmartThings Cooking. Навиците и нуждите ти вече могат да бъдат разчетени и анализирани не от диетолог или треньор (не че би било излишно), а от самата ти фурна. Точно така – тя е тази, която освен, че ще ти спести много време и усилия, би могла да ти изготви цяло седмично меню, спрямо твоите предпочитания и благодарение на най-високия умен клас приложения, при това насочвайки те стъпка по стъпка по време на самото говене, и да те улесни и при пазаруването на необходимите продукти. И това ако не е гениално, здраве му кажи!

Фурната обаче, както много добре знаем, върви ръка за ръка и с плот. Да не си помисли, че това е всичко? Не – от Samsung предлагат и плотове за вграждане, открояващи се със Slim Fit дизайн, който пасва идеално на широка гама от кухненски плотове, елегантна визия, персонализирани функции и екосъобразни технологии. Те идват с още по-голямо място за готвене и възможност за приготвяне на няколко ястия едновременно, благодарение на специалната Dual Flex Zone, която е с правоъгълна форма и разделена на две зони. Автоматично можеш да свържеш и плота с абсорбатора, синхронизирайки работния им процес. Wi-Fi връзката пък е със сигурност функцията, в която ще се влюбиш само докато четеш за нея. Тя е твоят най-добър помощник, чрез който съвсем спокойно, седнала на дивана с чаша вино можеш да наблюдаваш работата на фурната, да я навигираш дистанционно и по всяко време с приложението SmartThings. Ако пък спешно ти се е наложило да излезеш и не помниш дали си изключила котлоните, винаги можеш да провериш и настроиш таймера, който да те известява. Умна работа, нали!

Несъмнено новите интелигентни вградени фурни и готварски плотове на Samsung Bespoke предлагат много повече възможности за персонализация в кухнята и приготвяне на по-бързи и здравословни ястия. A кой не би искал точно това. Защото нека си признаем – днес не е необходимо да висим с часове над печката, вмирисвайки се неприятно “на манджа”. Защо да живеем в миналото, когато с отворени обятия бихме могли да поканим бъдещето директно в кухнята и да си подарим здравословна храна, галеща всички сетива! Със Samsung всичко това се превръща в детска игра!

И да не забравяме, че до 31.05.2023 г. потребителите, закупили фурни за вграждане и електрически плотове Samsung, получават 5 години гаранция (2 години стандартна гаранция + 3 години допълнителна гаранция).