Вероятно не подозираш, че когато посягаш към определено вино и то стане твое любимо, всъщност можеш да разбереш какъв тип човек си.  

Виното е било питието на привилегированите в древен Египет. Твърди се, че помага за дълъг живот и здраво сърце, а също и че спомага за намаляване на процеса на стареене на клетките.

Ето какво казва сорта предпочитано вино за теб: 

1. Каберне Совиньон

Това е кралят на червените вина и ако го предпочиташ пред всички останали, то ти имаш аристократичен вкус. Въпреки това, можеш бъдеш и пълно перде. 

Не ти пука особено какво е модерно, но знаеш много добре какво ти харесва и не се влияеш от мнението на другите. Упорита си и отстояваш принципите си докрай. А хората търсят винаги в твое лице помощ, съвет или подкрепа. 

2. Бял Зинфандел

Не пиеш много често вино, но когато го правиш предпочиташ питието да е по-леко. 

Симпатична и непринудена си. Но си и леко инфантилна, защото все още се притесняваш да заявиш на глас какво харесваш. Въпреки това си отворена към нови вкусове и искаш хората да те харесват. 

3. Мерло

Ако виното беше Шекспир, Каберне щеше да е Монтеки, а Мерло щеше да бъде Капулети. Мерлото е по-меко на вкус, точно като твоята натура -  избягваш конфронтациите и в никакъв случай не обичаш да си в центъра на вниманието. 

4. Шампанско и пенливи вина

Дамите, които пият шампанско, са онези жени, които живеят забързано и смятат, че са малко над всички останали. Всеки ден за тях може да бъде повод за празник. 

Предпочитат по-фините и изискани неща в живота: красиви дрехи, скъпа храна, стилна коса, перфектен маникюр и изискани аксесоари. Но и винаги имат едно наум, най-вече за това да не прекаляват с шампанското, тъй като не се знае кой ще се озове до тях.

5. Шардоне

Шардонето е Кабернето на белите вина. Не е толкова сухо като Пино Гриджо, а цветът е по-контрастен.

Ти не си от най-самоуверените дами, а си по-скоро традиционалист. Не си претенциозна, на моменти може да си твърде консервативна, но дискретността е едно от най-обичаните и уважавани у теб качества. 

6. Малбек, сира, червен Зинфандел

Това са едни от най-модерните червени вина през последните 10 години. Също като теб - винаги в крак с тенденциите. За всичко! Само бъди малко по-предпазлива.

7. Пти сира

Нямаш време и желание за излишни претенции. Подбираш бързо, точно и ясно, защото знаеш много добре какво искаш. Във всяко отношение.

8. Вино в кутия

Това е еквивалента на бързите храни в света на виното. Или си прекъснал студент, или си се забъркала в някаква друга каша.

Не знаеш какво е да те е срам от действията си и не се интересуваш много, много какво мислят другите за теб. Ти сте това, което си и не е нужно да се преструваш на нещо различно. 

9. Ризлинг

Ризлингът е като пикантните храни. Традиционно немски, той е сладък и се различава по сухота. Ако именно той е любимият ти сорт вино, сигурно не си почитател на горчивите вкусове, както в храната, така и в живота. Ти си изтънчена и блага по душа и именно това търсиш в партньора до себе си. 

10. Кианти

Ясно, била си италианка в предишния си живот. Изтънчена, темпераментна и обожаваща живота. Няма да им е лесно с теб!

11. Пино ноар

Името на сорта означава „черен бор”, заради формата, в която растат гроздовете, наподобяваща шишарка. Ако по принцип не пиеш червено, но искаш да започнеш, направи го с него, защото виното не е толкова наситено, колкото останалите червени вина.

Най-добрите черти в характера ти са, че уважаваш излючително много мнението на другите, пряма и упорита си. С каквото се захванеш - твое е на мига.

12. Евтино шампанско

Харесваш коктейли с шампанско? Имай едно наум, защото те могат да бъдат направени с евтино пенливо вино и ти дори да не усетиш. 

Ти си небрежна и много динамична личност също като мехурчетата в шампанското. Но не забравяй никоа, че дори и след най-буреносните облаци слънцето изгрява и в крайна сметка животът продължава.