Всяко цвете има послание и говори вместо вас

 

1. Роза

 

Рози се подаряват по правило на млади жени. Червените рози се поднасят в знак на любов и дълбоки чувства. Розовите пъпки са идеални за невинните девойки, а разцъфналите цветове - за по-зрелите жени. Не случайно розата е считана за кралица на цветята и затова мъжете често я предпочитат за подарък. Букет червени рози може да каже много повече, отколкото хиляди думи, ако бъде поднесен с любов.

 

2. Карамфили

 

Червените карамфили символизират любов и страст. Бели може да подарите на скъп приятел. В никакъв случай не ги пренебрегвайте, тъй като те си остават класика сред цветята.

 

3. Люляк

 

Люлякът също се свързва с любовта. Лилавият цвят се подарява в знак на пламенна страст и може да очарова всяка жена. Смело подарете люляк както на свой близък, така и на приятел, който не сте виждали от дълго време. 

 

4. Лале

 

Обяснете се в любов с букет красиви лалета. Подарявайки това красиво цвете, вие казвате, че имате сериозни намерения и чувства.

 

5. Лилия

 

Това е най-чистото и очарователно цвете, затова и често го избират за щастливи поводи като годеж, сватба, кръщене. Лилията се подарява в знак на признателност, на добри намерения и пожелания.

 

6. Хризантема

 

Хризантемата е изключително нежно и деликатно цвете с приятен аромат. Може да я поднесете в знак на приятелство, но може и да се обясните в любов. И в двата варианта ще имате успех.