Кейт Мидълтън полага "задкулисни "усилия да събере отново двамата братя след окончателния разрив в отношенията на Хари и Меган с двореца.

След като Хари и Меган Маркъл се установяват в САЩ през 2020 г., вече обтегнатите отношения с останалата част от британското кралско семейство се влошават и не оставят много място за връзката Хари-Уилям.

Има обаче един член на това семейство, който изглежда се бори да преодолее пропастта, създадена между двамата братя. Причината е Кейт Мидълтън, която според съобщенията, полага големи усилия да обедини кралското семейство.

Кейт Мидълтън тайно се обажда на Хари

Принц Хари говори открито за връзката си с двореца в документалния филм на Нетфликс "Меган и Хари" и автобиографията си "Резерва", като предизвика порой от реакции.

Присъствието на Хари на коронацията на баща му, крал Чарлз през май, бе възприето от мнозина като възможност да възобновят връзката си, но сценариите са далеч от реалността.

Медиите съобщават, че принц Уилям е дал да се разбере, че не желае да контактува с по-малкия си брат или поне още не е готов. Принцесата на Уелс изглежда е на различно мнение и полага големи усилия, за да помири братята. Според някои източници Кейт Мидълтън се обаждала на Хари късно през нощта в знак на доброта, учтивост и помирение.

„Кейт на няколко пъти се свързва с Хари, опитвайки се да го развесели и да го убеди да не се тревожи твърде много за временните неуспехи. Връзката им е непокътната, а фактът, че тя продължава да го подкрепя, особено в тези трудни моменти, означава много за него. Кейт много му съчувства. Много ѝ е тежко да го гледа как минава през всичко това и това я трогва емоционално“, подчертава източникът.