Прогнозите предвиждат, че ще сте по-енергични и ще държите живота си под контрол през годината. Уверете се, че не хвърляте тези чувства на вятъра. Направете позитивни промени в живота си през тази Китайска нова година. Правете нещата, които ви карат да се чувствате щастливи. Но се уверете, че решенията, които взимате сега, няма да повлияят по негативен начин на бъдещето ви. Хороскопът за Китайската 2017 година ви съветва да се забавлявате сега, но да се подготвите за бъдещето. 

Кучетата са най-добрите приятели на хората заради страхотните си качества: лоялност, приятелство и искреност. Китайската астрология използва животните като свои знаци. Ако сте родени в година на Кучето вероятно споделяте много от характеристиките на животното. Вероятно е да сте представители на тази зодия, ако сте родени в някоя от следните години: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006.

Хората разчитат на представителите на зодия Куче да бъдат верни приятели. Те винаги ще бъдат там, където има нужда от тях. Справят се по-добре на четири очи, отколкото в група. Възможно е да притежават талант или друго качество, с което ще изпъкват в групата.

Любов

Хороскопът предвижда, че емоциите ви ще се стабилизират през годината или поне ще бъдат по-постоянни от предходните години. Макар и емоциите ви да са правели връзките ви по-страстни в миналото, тяхната стабилност ще предотврати спорове в настоящето. Може да работите върху комуникативните си умения във връзките. Обсъдете това, което искате да се случи в брака ви, дори и това да е желанието за дете, вместо да разчитате, че чувствата ви ще предадат посланието.

Тази година ще бъде особено добра за социалния ви живот. По-вероятно е да се чувствате щастливи, докато сте с приятелите си. Рядко има скучен момент, когато сте с хората, за които ви е грижа. Това е и годината на социалните трансформации, което означава, че връзката ви може да достигне до следващото ниво, изпълнено със сексуална страст.

Кариера

През тази година трябва да се вгледате във възможностите, които ви заобикалят - поне по отношение на кариерата и бизнеса ви. Много Кучета не са щастливи от работата, на която работят в момента. Работят само за заплатата си и с нетърпение чакат уикенда. Уверете се обаче, че не скачате на нов кораб, без да знаете детайлите, които предстоят. Ако искате нова работа, уверете се, че тя е сигурна, преди да напуснете старата. Кой знае? Може ако изтърпите скучната си работа, в нея да възникнат нови предизвикателства, които ще я направят по-вълнуваща.

Финанси

Финансите ви вероятно ще бъдат по-балансирани през тази година, отколкото през предходните. Изплатете дълговете си и спестете парите си. Вероятно ще има неочакван разход в бъдещето ви, затова се уверете, че сте подготвени да го посрещнете.

Здраве

Може и да не се чувствате в добра форма в началото на Китайската нова година. Но с течение на времето нещата ще се подобрят.
Също така ще се чувствате по-енергични от обичайното. Възползвайте се от това! Тренирайте и поддържайте тялото си здраво. Годината е много благоприятна за вас за започването на диети. Макар и да не е много лесно, усилията ще ви се отплатят. Поработете върху контролирането на нивата на стреса.

Фън шуй

Прогнозите предвиждат известни конфликти във връзките, но съществуват възможности за забогатяване и обучение.
Тази година ще се чувствате сякаш имате по-сериозен контрол върху живота си от предходните години. Благодарение на това ще се чувствате по-щастливи от обичайно. Приятелите също ще донесат радост в живота ви.