Зодиакът предвижда, че през годината вие ще напреднете в живота или ще подобрите себе си по някакъв начин. Работете по-усърдно в работата или хобито си, прекарвайте повече време със семейството и близките си. И не забравяйте да вършите нещата, които ви доставят удоволствие.

Ако сте родени под знака на Плъх, вие сте инстинктивни и умни. Също така е вероятно да сте разговорливи около хора, които познавате добре и много тихи покрай останалите. 

Хората от зодия Плъх са честни, но понякога могат да бъдат упорити, материалистични и тесногръди. Всички тези личностни черти могат да помогнат или навредят през 2017 г. Вие сте зодия Плъх, ако сте родени в някоя от тези китайски календарни години: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, или 2008.

Любов:

Вие ще бъдете по-свързани с емоциите си през тази година и по този начин по лесно ще покажете на останалите как се чувствате. Това ще ви помогне по-лесно да започнете нови отношения - както романтични, така и приятелски. Вашата увереност и отлични социални умения ще ви помогнат да привлечете нови хора към себе си. Уверете се, че се държите правилно с тях, тъй като в противен случай това ще има негативно въздействие върху целия ви живот. Бременността и децата могат да направят тази година заета за семейните двойки.

Кариера:

Тази година е вероятно да се чувствате по-амбициозни. Ще ви се иска да свършите повече работа и да държите под око банковата си сметка. Вероятно ще работите по-усилено през годината, за да получите това, което мислите, че заслужавате, независимо какво е то. Използвайте социалните си умения като свое предимство през периода. Говорете си с шефовете си и се сприятелете с колегите.

Финанси:

Прогнозите за 2017 ви предупреждават да не харчите прекалено много пари за луксозни придобивки през годината. Може и да печелите повече заради упоритата си работа, но трябва да се уверите, че ще имате достатъчно средства, за да покриете най-важните си нужди.

Здраве:

Енергийните ви нива ще варират точно както и емоционалните. Вероятно ще имате възходи и падения. По-вероятно е да действате емоционално, което принципно не е присъщо за вас. Ще бъдете в по-тясна връзка с емоциите си.
За щастие това може да ви помогне да създадете приятелства и да откриете нови хобита. Уверете се, че се храните балансирано и тренирате през цялата енергия, особено в моментите, в които имате прилив на енергия. Пазете здравето си през лятото. Уверете се, че се храните здравословно и пиете много прясно мляко и кокосова вода. Пазете се от микробите.

Фън шуй:

През Китайската 2017 година ще сте адаптивни и ще престанете да бъдете прекалено упорити. В заключение този период ще бъде забързан за вас - както в личния, така и в професионалния живот.