Плъхът заема първата позиция в зодиака.

Ако сте родени през годините 1924, 1936,1948, 1960, 1972, 1984, 1996 и 2008, то това е вашият знак.

Плъхът е известен с независимостта си и усърдната работа. Той е чаровен, но и държи на всичко, което си постави като цел. Плъхът е верен приятел.

Макар и всичко да върви по план, ще имате странното чувство на незадоволство.

Китайският хороскоп съветва да не слушаме вътрешния си глас на недоволство, а да погледнем живота си отстрани, защото няма за какво да се притесняваме.

Щастливи числа: 5 и 8

Щастливи цветове: розово и синьо

Какво още вещае годината за зодия Плъх:

Любов

Подходящи партньори са представителите на зодия Заек, Петел и Прасе.

Възможно е в началото на годината да изпитвате самота или липса на разбирателство. Ако имате връзка, добрата комуникация и отношения ще я засилят. Ако все още търсите любовта, шансовете да срещнете голямата любов, която ще преобърне света ви, е много голяма.

С напредването на годината във връзката ви ще цари хармония. Не пренебрегвайте партньора си. Целувките и дори най-малкият жест могат да правят чудеса.

Ако сега започвате връзка, то вижданията ви ще се променят. Ще искате да се установите за постоянно.

През лятото и есента ще можете да се наслаждавате на любовните си афери. Намерете усамотено място за вас и половинката ви. Необвързаните не бива да се притесняват, скоро ще дойде и техният шанс.

В края на годината връзката ви ще бъде много по-силна от преди, заради някои сериозни разговори. Ще се сближите повече.

Необвързаните трябва да проявят търпение.

Финанси

Не позволявайте на дълговете ви да ви притесняват, защото има и по-важни неща. Все пак, не закъснявайте с изплащането им, за да нямате още допълнителни разходи. Правете само необходими покупки и не харчете за всичко.

Здраве

Бъдете внимателни, за да не прекалите с упражненията. Ако това се случи, са възможни наранявания в долната част на тялото. Почивайте си и обмислете започването на хубава диета.