"Когато една майка казва, че е уморена, това е всичко, което тя има предвид.
Тя НЕ казва, че иска да напусне сина или дъщеря си и да забрави, че той или тя съществува.

Когато слушате една майка да крещи, това не означава, че тя просто крещи ей така, вероятно преди това е говорила поне 300 пъти с нормален гласов тон.
Когато видите нервна майка, на ръба на лудостта, не означава, че всеки ден тя е в тази ситуация.

Има цял контекст, цяла ситуация.

Когато една майка казва, че иска малко време сама, само тя със себе си, това е всичко, което тя има предвид.

Тя НЕ казва, че съжалява, че е майка и че майчинството е грешка в живота й.
Когато една майка казва, че има нужда от помощ, за да направи нещата, който трябва да се направят, това е точно това, което тя има предвид! Тя не казва, че е неспособна, а че просто има нужда от помощ.

Когато една майка прави спагети за вечеря, това не означава, че тя прави спагети всеки ден от седмицата и че нейният син / дъщеря е дете, което не знае какво са зеленчуци и месо.

Когато пристигнете на гости в дома на една майка и се сблъскате с дезорганизацията, която цари в този момент, това НЕ означава, че всеки ден тази къща е дезорганизирана.

Когато една майка казва, че би искала да излиза с приятелите си, това е всичко, което тя има предвид. Тя НЕ иска да се връща към това да е „Свободна дама/не майка” и да се държи, сякаш няма никаква отговорност.

Когато една майка казва, че се тревожи и се страхува, тя точно това има предвид! Тя НЕ казва, че е колеблива или страхлива!

Не измисляйте неистини, за да съдите някого, да не говорим за жена, която всеки ден, по всяко време, се отказва от живота си, за да живее живота на друго същество, за което тя знае, че е много по-важно от нея.

В света няма човешко същество, способно да се откаже и да даде толкова, колкото майка!

И те заслужават много разбиране и по-малко изпитания..."

Автор: Из мрежата