Когато питаш дали бихме могли да бъдем приятели, ето това искаш наистина:

Ти ме молиш да говоря с теб за други момчета и може би да поискам твоя съвет, ти ме молиш да прекарам късните си нощи с някой друг, да стоя на телефона с някой друг и може би един ден ще се откажа от нашата среща, защото имам друга.

Искаш да си върна съобщенията за добро утро и лека нощ, неразделеното ми внимание, казваш ми, че е добре, ако невинаги съм до теб, позволяваш ми да се измъкна, без да те поставя на първо място и ми казваш, че е добре да дам цялата си любов на някой друг, докато си там и гледаш.

Даваш ми възможност да започна да виждам другите мъже като повече от приятели, даваш ми време да опозная другите на по-дълбоко ниво и ми даваш шанс да се влюбя в някой друг.

Когато казваш „Да бъдем приятели“, ме молиш да те нараня. Искаш да ти покажа какво би могъл да имаш, но си избрал да загубиш.

Когато казваш „Да бъдем приятели“, наистина ме молиш да ти покажа как не можем да бъдем приятели и как никога не сме били.

Когато казваш „Да бъдем приятели“, твърдиш, че съм добре да те загубя и като любовник, и като приятел.

Казваш, че е добре да ме гледаш да напускам и да бъда с някой друг и не можеш да кажеш нищо за това.

Защото ще разбереш, че сте имал шанса, че това би могъл да бъдеш ти, само ако се опиташ по-усилено, само ако не беше толкова предпазлив, само ако не бе използвал времето като извинение, само ако си оставил емоциите да те насочват, че един път... не можеш да кажеш нищо, освен "само ако" и не мога да кажа нищо друго освен "казах ти."

Когато казваш „Нека бъдем приятели“, ме молиш за покана за моя сватбен ден или може би да няма такава.

Когато казваш „Нека бъдем приятели“, не мисля, че знаеш какво означава това. Не мисля, че разбираш как ще промени всичко помежду ни или как ще промени мен.

Когато казваш „Нека бъдем приятели“, ме молиш да те оставя намира, да те оставя самотен, да стопля някой друг, докато стоиш сам на студа.

Когато казваш „Нека бъдем приятели“, се сбогуваш.

Така че нека те попитам - това ли наистина искаш?