Температурите стават все по-ниски, а вечерите са по-кратки. Есента е сезонът, когато нямаме търпение да се приберем у дома, да се сгушим на дивана и да гледаме любимите филми и сериали.

И тъй като 2020-та определено е година, която не предразполага към пътувания, се убедихме, че уютът и удобството, които имаме у дома, са от огромно значение. И тъй като телевизорът играе главна роля във всеки дом, а и офис, днес ще поговорим за избора на подходящ модел, който пасва идеално на нашия начин на живот.

Наскоро със съпруга ми трябваше да изберем нов телевизор и се изправихме пред вечния спор - красив модел, който се вписва в интериора или модерен и с много функционалности. Разбира се, можете да си представите доводите, които и двамата изложихме в подкрепата на желанията ни. Все пак аз не мога да си представя, че всеки ден ще ми се налага да гледам телевизор, който не се връзва с нищо в дневната. Мислех, че никога няма да достигнем до консенсус до момента, в който не разбрах, че не е задължително моделът да бъде в стандартен черен цвят и с обикновена рамка.

Да, знам, че сте изненадани точно като мен, но вече се предлагат и такива телевизори. А ние бяхме поставени пред трудния избор от цели 3 модела, които напълно променят ТВ света.

Красота, стил и функционалност

2020-та е годината на промените и Samsung ни поднасят интересни изненади, които могат да намерят място във всеки дом. Съпругът ми разбра за телевизор със странното име "The Serif". Можете да си представите, че реагирах доста недоверчиво, когато той ми каза, че е открил модел, който отговаря на критериите и на двама ни.

И когато ми показа точно какво има предвид, разбрах, че изобщо не се е шегувал. Да, The Serif наистина е красив и отговаря напълно на обзавеждането. Рамката му го превръща в чудесно допълнение към интериора и се слива с мебелите. И притежава QLED технология за безупречна картина.

Признавам, че след това имахме лек спор за големината - 43", 49" или 55". Тук вече отстъпих и признах, че най-големият размер не ме притеснява, защото изглежда стилно от всеки ъгъл. Моделът се предлага със специална стойка (част от комплекта), но може да бъде поставен и върху маса. 

Когато технологиите се обединят с изкуството

Макар да сме свикнали да виждаме телевизори навсякъде, все пак не е задължително да ги забелязваме. Убедих се сама в това, когато съпругът ми показа телевизора на Samsung "The Frame". Първоначално дори не предполагах, че е телевизор, защото той изглежда точно като картина, окачена на стената. Той допълва идеално пространството и се предлага с рамки в 4 цвята - бяла, кафява, черна и бежова.

Моделът може да се ползва и като дигитална рамка, защото предлага достъп до база данни с произведения на изкуството. Да, той наистина може да изглежда като картина от Ермитаж, Прадо, Албертина и много други. 

И двамата бяхме единодушни, че The Frame е идеално допълнение за всеки офис и магазин, тъй като може да допълва интериора по различен начин всеки ден. Независимо дали се ползва като дигитална рамка, или като телевизор, той осигурява 100% обем на цветовете, като ни предоставя ярка картина и реалистични цветове под широк ъгъл.

Може да бъде поставен на стойка за стена No Gap (част от комплекта), или Studio стойка под формата на триножник-статив, който превръща телевизора в разкошна картина.

Технология, която не сме си представяли, че може да съществува

Третият модел, който попадна в полезрението ни, се оказа и най-интересният. Чували ли сте за телевизор, който може да се върти сам по наша команда? Е, аз не бях чувала, но имах удоволствието да се запозная точно с това чудо на техниката.

Моделът "The Sero" (преведен от корейски означава "вертикално") надмина очакванията ми, защото той се върти спрямо нашите нужди. Когато завъртаме смартфона, телевизорът се върти заедно с него и застава вертикално или хоризонтално. По този начин получаваме 360-градусово забавление.

Лесно е да свържем телевизора със смартфона, за да извлечем максимума от всяко потребителско изживяване. А 60-ватовите колони позволяват да се насладим на ясен и силен звук.

The Sero предлага нещо наистина иновативно и работи прекрасно с "умните" ни устройства. Този модел определено прикова вниманието и на двама ни, но за него решихме, че е най-подходящ за сина ни. И тъй като наближават прекрасни празници, вече знаем точно какво ще му подарим. Годината ни доказа, че промените са част от живота и трябва да свикваме с тях. Ето защо технологиите и Samsung не изостават и ни доказват, че могат да ни изненадат приятно с предложения, които се вписват идеално в ежедневието на всеки от нас.

Повече информация за лайфстайл телевизорите на Samsung ще намерите тук.