Не е приятно, когато имаш чувството, че всички са пред теб, че изоставаш. Сякаш се бориш за живота си, несигурна и със страх.

Запомни, че никое приключение не си прилича с друго. Твоят живот е индивидуален. Не се сравнявай с другите. Това, че някой е по-успешен от теб в момента, не означава, че правиш нещо по грешен начин. Не бива да се срамуваш. Не си тръгнала по неправилен път.

Да, не е приятно да смяташ, че не можеш да разгърнеш целия си потенциал. Да се чувстваш така, сякаш не постигаш нищо. Сякаш нямаш време.

Запомни, че никога не знаеш какво ти предстои. Може би си на няколко крачки от един от най-големите ти успехи или трябва да почакаш още малко. Справяш се по-добре, отколкото си мислиш. Не бъди толкова строга със себе си.

Да, ужасно е да се чувстваш разочарована, сякаш си се провалила, но не забравяй, че начинът, по който ти се виждаш, и този, по който целият свят теб, са различни. Никой не би казал, че си загубена кауза. Никой не би те съдил за постиженията ти или ако си вземеш почивка от всичко и всички. Трябва да приемеш себе си такава, каквато си. Спри да мислиш за непостигнатото, а за това, което си осъществила. Гордей се със себе си.

Ужасно е да се чувстваш така, сякаш си си изгубила времето, сякаш не полагаш достатъчно усилия, за да постигнеш мечтите си, че е трябвало да свършиш по-добра работа.

Не забравяй, че няма как да промениш миналото и да поправиш грешките си. Не можеш да върнеш времето назад. Фокусирай се върху бъдещето и най-вече върху настоящето. Може би не си успяла да направиш нещо вчера, но винаги можеш да го свършиш днес или утре.

Не е приятно да си мислиш, че си пропуснала шансовете си, че няма смисъл да опитваш повече, че няма надежда за мечтите ти.

Запомни, че имаш още много време. Не е нужно на 20 да имаш план за бъдещето си. Все още можеш да преследваш мечтите си, да стигнеш там, където толкова силно желаеш. Може да отнеме повече време, но какво толкова? Имаш цял живот, за да постигнеш целите си. Никога не е прекалено късно. Просто вярвай в себе си!