Помниш ли го? Мъжът, който никога не отговори на нито едно от съобщенията ти, след като си инвестирала толкова много време в него. Мъжът, с когото сте прекарали часове на телефона. Мъжът, с когото сте ходили на вечеря на онова хубаво италианско място. Мъжът, за когото си помисли, че е „милият“, „сладкият“, такъв тип, който родителите ти просто биха обожавали.

Но, когато настъпи един малък спор, той никога не ти отговори. Изпрати му съобщение, в което даваш обяснения. Няма отговор. Изчака два до три дни. Все още няма отговор. Изпрати му още едно съобщение. Няма отговор. След седмица реши да се обадиш. Няма отговор. Седмиците се превърнаха в два месеца.

Беше време да се откажеш, защото неговият Инстаграм очевидно „процъфтява“. Той публикува снимки с приятелите си, споделя стари снимки в „историята“ си и коментира снимки на всички, освен твоята.

Сякаш теб те няма.

Този вид изчезване се превърна в една от най-разпространените концепции в съвременния свят на срещи. Това е нещо, което хората правят толкова често, за да избегнат истината. Мислят, че ако не отговарят на някого и действат така сякаш нищо не се е случило, тогава проблемът им просто изчезва. Е, реалността е, че техният нарцистичен избор често оставя другия човек да се пита какво би могъл да направи по-добре или какво е направил погрешно.

След като те е отбягвал за няколко месеца, получаваш съобщение от него. Това е просто „Хей“ или „Какво правиш?“. Просто погледни това съобщение за момент. Глупаво е как някой може да те остави просто така, да се върне в живота ти и да се държи така сякаш нищо не се е случило.

Не му пиши обратно. Защо трябва да му отговаряш, когато те е оставил без отговор? Не те е чул, когато се давеше в тъга, любопитство и празнота, когато бе решил да те остави без отговор.

Вероятно мислиш, че иска да опита отново. Този път ще бъде по-добър. Ако може да те напусне веднъж, без да е честен и да ти каже какъв е проблемът, тогава се запитай - наистина ли си струва времето ти? Ако не може да води разговор за това какво става с него, с теб, тогава наистина ли трябва да си с него?

Сега ти изпраща съобщения, защото не може да намери някоя нова, която да запълни празнотата в сърцето му. Нуждае се от някоя, която последователно ще му пише, някоя, която ще го обсипва с любов и някоя, която винаги ще е до него. Междувременно ще вложиш своите 110% в него, а той ще ти отвърне само с 65%. И това е, ако имаш късмет.

Не забравяй, че в момента, когато някоя по-добра застане на пътя му, ще се отдалечи от теб. Никога няма да ти даде всичко свое, ако не може да бъде честен с теб и ще те напусне, когато възникне предизвикателство.

Заслужаваш някого, който ще бъде честен към теб.

Ако ти изпрати съобщение след като е изчезнал, тогава не отговаряй.