Във всяка женска компания винаги има една, която първа свива семейно гнездо и такава, която остава свободна, когато всички останали вече приспиват бебета. Как се чувства девойката, която не бърза да се натоварва с майчински задължения, когато всички нейни приятелки вече са познали радостта и трепета около памперсите? Ето само 12 от чувствата на несемейната приятелка:

1. Никоя от приятелките ви не иска да отиде с вас на концерт или на кафе. По-точно иска, но не може – няма на кого да остави бебето. И ако ѝ се отдаде свободна минута, тя предпочита да поспи.

2. Ако все пак се съберете старата компания, тогава няма да има луди вечери по морето, шампанско и китари, а улегнали разговори в приглушен тон с рефрена: "Ш-ш-шт тихо. Ако го събудиш, ще те убия!"

3. Във Facebook просто вече не ви се влиза: има само снимки на бебета. А до скоро имаше интересни факти, смешни карикатури, снимки от зашеметяващи пътешествия... Но сегашният почасов отчет в стил” "Ние ядохме," "Ние акахме", "Ние се усмихваме" - това, приятелки мои, идва в повече.

4. Ако приятелките решат да ви дойдат на гости с децата, трябва сериозно да преразгледате обичайното меню. В противен случай ще имате ситуации, когато масата е претрупана с вашите марковени салати, а нечий потомък ще ви дърпа за ръката и ще пита: "Има ли нещо сладичко?"

5. В допълнение, приятелите ви са сменили всички контролни табла, копчета и шкафове за безопасност, а вие - не, и трябва да държите под око малките си гости. Необходимо е спешно да измислите с какво да занимавате малките пакостници. Ето кога ще ви потрябват парчетата стари тапети и моливи.

6. Но присъствието на деца е много дисциплиниращо: вече не може да ругаете, защото те ще чуят и ще повторят всичко дума по дума.

7. Сбогом, събирания до сутринта. Ако вашите гости се задържат до полунощ, памперсите на децата им ще заприличат на пюре от тиква.

8. Оказва се, че хората не обичат когато казват: "Ето моето бебе ..." - а ти отговаряш: "Да, да, точно като кучето ми." Не че искаш да ги обидиш, просто наистина възприемаш своето малко куче като дете. Но те не възприемат техните наследници като домашни любимци.

9. Търсене на детски подаръци - и без това си е главоблъсканица, но да търсиш подарък на детето на някой друг... Да отидете с празни ръце е неудобно, а какво обичат децата на определена възраст - вие си нямате и представа.

10. Харесвали сте този красив младеж и тайно сте влизали в неговия Instagram, за да се възхищавате как управлява яхтата си без риза? Сега можете да се насладите само на това как къпе бебето, гол до кръста.

11. Постепенно край вас остават само най-младите приятелки, тези които нямат семейства. Ще научите от тях много нови неща, но ще имате чувството, че сте като ветеран, заобиколен от пионери.

12. Не мислете, че нещо с вас не е наред: в края на краищата това е вашият съзнателен избор - да родите или не. Излежавайте се спокойно във ваната с ароматна пяна, четете си списания и яжте бонбони, докато вашите приятелки, които вече са майки не могат да си отделят и пет минути за себе си. Тогава кой от вас е губещ? И все пак манията за раждане на деца във вашия приятелски кръг ви кара да се чудите: да си седнете ли на опашката или да изберете своя собствен път? В края на краищата само вие знаете какво точно искате – да останете свободна и без деца или да последвате общия пример.