Вярвам, че да обичаш себе си е необходимост, защото любовта към себе си - това не е егоизъм, а признак, че човек се грижи по-добре за най-ценното, което притежава – за собствената си душа.

Ако е настъпило време, когато се чувстваш уморена и не разбираш смисъла на това, което се случва с теб и около теб, прочети тези редове. Уверяваме те, че със сигурност ще се почувстваш по-добре и ще започнеш да дишаш по-свободно.

• Когато започнах да обичам себе си открих, че мъката и емоционалното страдание са само предупредителни знаци, че живея против себе си и собствените си истини. Днес знам, че това се нарича искреност.

• Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно мога да нараня друг човек, опитвайки се да му наложа своите желания. Дори да знам, че времето за това все още да не е дошло и той да не е готов за това, дори ако този човек съм самата аз. Днес наричам това уважение.

• Когато започнах да обичам себе си, спрях да жадувам за друг живот. Най-накрая видях, че всичко около мен настоява и ме призовава да се развивам. Днес наричам това зрялост.

• Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства, аз съм винаги на точното място и в точното време. И всичко, което се случва е в най-подходящия момент, така че се успокоих. Днес наричам това увереност в себе си.

• Когато започнах да обичам себе си, спрях да крада от времето си, за да развивам мащабни проекти, които да осъществя в далечното бъдеще. Днес правя само това, което ми носи радост и щастие, което ми харесва и това, което носи радост на сърцето ми. Правя всичко по своя собствена воля и със свои собствени темпове. Днес наричам това непринуденост и простота.

• Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което уврежда здравето ми - храна, хора, неща, ситуации... Отървах се от всичко, което ме дърпа надолу и ме отклонява от правилния път. Отначало наричах това поведение здравословен егоизъм. Днес знам, че това е любов към самата мен.

• Когато започнах да обичам себе си, престанах да се старая да бъда винаги права и оттогава започнах да правя по-малко грешки. Днес разбрах, че това е  скромност.

• Когато започнах да обичам себе си, се отказах да живея в миналото и да се тревожа за бъдещето. Сега живея само в настоящето, когато всичко се случва тук и сега. Днес изживявам пълноценно всеки един ден и наричам това удовлетворение.

• Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че умът ми може да ме безпокои и да ме карат да се чувствам нездравословно. Но когато съединих ума със сърцето си, разбрах, че имам най-ценния съюзник. Днес наричам тази връзка мъдростта на сърцето.

Сложете край на страховете от спорове, конфронтации и други проблеми със самите себе си или с другите хора. Дори звездите се срещат една с друга и от техния сблъсък се раждат нови светове. Днес знам, че това е животът!