Непрестанната неувереност и притеснение са чести спътници на всички майки. Напоследък се забелязва тревожна тенденция – социалните мрежи все по-често се ползват за място, в което се обсъждат различни въпроси, свързани с майчинството. Но вместо да се подкрепят, има някои майки, чиято единствена цел е да злепоставят останалите, като им посочват всички грешки и ги наричат “лоши майки”.

Разбира се, всички знаем, че всеки човек има различнo мнение и много хора се чувстват длъжни да изразят своето всеки път, когато видят майка в парка, на улицата, в градския транспорт.

Мили майки, случвало ли ви се е да се почувствате ужасно, защото постоянно чувате забележки от недоброжелатели? Ето защо Ашли Потър решава да публикува текст в социалните мрежи, в който окуражава майките и им помага да се почувстват добре.

“Ти си добра майка!” – тъкмо това са думите, от които има нужда всяка майка. Не се измъчвай и не слушай чуждите “съвети”, защото ти най-добре усещаш от какво има нужда малкото ти съкровище.

Към майката, която кърми: Браво! Това наистина е прекрасен подарък за твоето бебе, независимо колко дълго продължи! Ти си добра майка.

Към майката, която ползва адаптирано мляко: не е ли науката невероятна? Като си помислиш, че е имало времена, в които бебетата са страдали, защото майките им не са имали кърма. По-добре да разчитаме на науката! Ти си добра майка.

Към майката, която ползва пелени: Пухкавите дупета са най-сладки, а и пелените щадят семейния бюджет. Ти си добра майка.

Към майката, която ползва памперси: Уау, чудесно е, че не трябва да се притесняваш, че памперсът ще протече. А и не се занимаваш с пране след всяко ползване! Ти си добра майка.

Към майката, която си стои у дома: Със сигурност ти е трудно, но прекрасното е, че прекарваш тези безценни години с децата си. Ти си добра майка.

Към майката, която работи: Прекрасно е, че кариерата ти върви нагоре, ти си чудесен пример за подражание на малчуганите. Ти си добра майка.

Към майката, на която ѝ се налага да храни децата с готови храни, защото си прекалено изтощена да готвиш или да пазаруваш: Ти храниш децата си и съм сигурна, че те не се оплакват! Ти си добра майка.

Към майката, която приготвя домашни ястия за закуска, обяд и вечеря: Отлично! Добрата храна е важна, а и децата се учат как да ядат здравословно и вкусно от ранна възраст. Ти си добра майка.

Към майката, чиито деца седят мирно и тихо в шикозния ресторант: Браво! Със сигурност ти е отнело много време, за да ги научиш на обноски и да ги възпиташ, за да не тичат из целия ресторант. Ти си добра майка.

Към майката, чиито деца стават неконтролируеми, когато излязат сред хора: Изглежда, че винаги знаят кое е най-неподходящото място, за да легнат на земята и да започнат да плачат, нали? Всички сме минали през това. Ти си добра майка.

Към майките, които критикуват останалите за изброените постъпки: Не бива да съдите другите за грешки, които допускате сами вие.”

Благодарим ти, Ашли, за прекрасните думи и за напомнянето, че всяка майка е прекрасна!