Днес ще си припомним едни от най-запомнящите се песни от последните няколко години, които ни караха да се раздвижим веднага щом ги чуем. Имаме си някои най-любими, но ще се опитаме да не сме пристрастни. А кои са вашите фаворити?

I Want Candy - Арън Картър

Защо ни кара да танцуваме: С този подканващ ритъм е трудно да я игнорираме, когато я чуем. Това е чудесна песен, на която със сигурност сте танцували с най-добрите си приятели... и определено сте спорели кой да е Кенди. Бонус точките за вас, ако знаете танцът от видеоклипа.

Pon de Replay – Риана

Защо ни накара да танцуваме: Нека си го признаем - тази песен беше уау. Всичко се върти около танците в клуба, което ни кара да забравим, че сме в училищната зала.

The Hampsterdance Song" by Hampton the Hampster

Защо ни кара да танцуваме: Това не е просто една добра песен, а такава, по която много хора направо полудяваха. С ритъм като този наистина няма начин да не затанцувате.

 

 

Rumours - Линдзи Лоън

Защо ни кара да танцуваме: Тази недооценена песен на Линдзи Лоън беше чудесна за по-късните часове на вечерта, когато се опитваш да привлечеш вниманието на момчето, по което си падаш, танцувайки. Искаш да изглеждаш развълнувана колкото Линдзи във видеото, въпреки че не се получава.

4ever - The Veronicas

Защо ни кара да танцуваме: Обичахме тази песен, защото ни караше да се чувстваме по-големи и готини, отколкото вероятно сме били. Също така беше чудесна за танцуване, ако не можете, защото е достатъчно просто да скачате.

Everytime We Touch – Cascada

Защо ни кара да танцуваме: Танците от средата на видеото бяха достатъчна причина да излезем и да танцуваме, а и всички знаят текста.

Macarena (Bayside Boys Mix) - Los Del RIo

Защо ни кара да танцуваме: Има нещо толкова прекрасно в присъединяването към танците на тази песен, която бе основна мелодия за всяка дискотека по онова време.

Hey Ya! – OutKast

Защо ни кара да танцуваме: Тази песен ни караше моментално да отидем на дансинга.

Strawberry Kisses - Ники Уебстър

Защо ни кара да танцуваме: Светлините са приглушени, а след паузата в музиката чувате: „Липсват ми, искам, липсват ми твоите ягодови целувки“ и знаете, че DJ-ят ще се погрижи за доброто парти. Няма нищо по-сладко от танците на тази песен с приятелките ви, докато пеете без да бъркате текста.

Yeah! - Usher feat. Lil Jon and Ludacris

Защо ни кара да танцуваме: Тази песен караше единайсетгодишното ви „аз“ да се чувства по-голямо, а освен това ви даваше и шанс да практикувате сладки хип-хоп движения.

5, 6, 7, 8 - Steps

Защо ни кара да танцуваме: Има нещо в тази кънтри техно-поп мелодия, която привличаше вниманието към дансинга. Чували сте слухове за танца към песента, но едва като по-големи сте потърсили видеоклипа в и сте осъзнали, че хората казват истината, нали?

The Pussycat Dolls feat. Busta Rhymes - Don't Cha

Защо ни кара да танцуваме: Има шансове момчето, по което сте си падали да харесва друго момиче, но когато чуехте тази песен, ставахте уверена да заведете приятелите си на дансинга и със секси танц в близост до вашето момче да му покажете какво изпуска.

Fast Food Song - Fast Food Rockers

Защо ни кара да танцуваме: С текст като "да се храним от ритъма“, тази песен спечели сърцето ни от самото начало. Имаше и достатъчно лесен танц, който всички знаеха, а това беше преди появата на платформи за видео споделяне като Youtube, така че не можете просто да влезете там и да го научите.

Nu Flow - Big Brovaz

Защо ни кара да танцуваме: Хип-хоп бийтът на тази песен кара бедрата да се раздвижат и със сигурност да се се почувстваме по-готини, отколкото вероятно сме били.

Nutbush City Limits - Тина Търнър

Защо ни кара да танцуваме: Не е нужно да питате някого два пъти, за да скочите от местата си и да участвате в танца (и да научите, че това е бил най-добрият урок по физическо).

Fergalicious – Фърги

Защо ни кара да танцуваме: Вероятно не сте се изглаждали точно като Фърги във видеото, но това не ви е пречило да пробвате най-добрите движения, нали?

Cotton Eye Joe – Rednex

Защо ни кара да танцуваме: Предполагаме, че е заради това смесване на банджо, цигулка и техно музика, което правше децата на 90-те луди по тази песен. Чудесна е за танци!

YMCA - Village People

Защо ни кара да танцуваме: Подобно на „Макарена“ и тук има един от онези танци, в които просто трябва да се включите.

Mambo No. 5 - Лу Бега

Защо ни кара да танцуваме: Тези мамбо движения ни караха да станем веднага и да започнем да танцуваме... добре де и да искаме да бъдем Джесика, Кимбърли, Мелани или някоя от другите дами! 

Get Right - Дженифър Лопес

Защо ни кара да танцуваме: Този саксофонов звук е достатъчен, за да накара който и да е да танцува, разбира се, подпогайки на завладяващия ритъм. Също така има време за страхотни движения, за да покажете на всички колко сте добри.

S Club Party - S Club 7

Защо ни кара да танцуваме: Както се казва в текста към песента „Няма парти като S клуб партито“. И да, това беше истина! Примамливият поп ритъм на тази песен беше призив да се отправим към дансинга и да танцуваме с приятелите си до безкрай!