През последните години ол инклузив почивките станаха изключително популярни и почти няма дестинация, на която да не се предлага подобна услуга, но истината е, че не навсякъде се оказва изгодно да отидеш на ол инклузив почивка, понякога е по-добре да разчиташ на местните ресторанти, отколкото на хотела, и даже би било грешка да изберете ол инклузив.

Решихме да проверим мнението на международни туристически агенции, за да ви помогнем да изберете следващата ви почивка или да планирате една за следващото лято, затова ви представяме 7 популярни дестинации и техните възможности за ол инклузив.

Впрочем, ако ви е любопитно, мнението на международните агенции е, че в България е по-добре да не избирате ол инклузив почивка, защото качеството на услугата варира в много широк диапазон, а и местните ресторанти предлагат много разнообразна, вкусна и евтина храна.

1. Малдивите

Храна: Ол инклузивът включва 3 хранения на ден в ресторант, плюс междинни закуски на бара. Храната е много вкусна, а напитките са много разнообразни. Ако не сте на ол инклузив почивка, алкохолът излиза доста скъпо.

Други удобства: Малдивите предлагат огромно разнообразие от забавления. В офертата обикновено са включени разходи с лодка, уроци по гмуркане, водни спортове, фитнес, риболов и музикални и танцови забавления.

Да изберете ли ол инклузив? Да. Заради включената забавна програма и безплатния алкохол си струва да изберете ол инклузив. Освен това може да се отдадете на истински релакс.

2. Египет

Храна: Ол инклузивът обикновено включва 3 хранения на бюфет, неограничено количество сладолед и безплатен местен алкохол. Вносният се заплаща.

Други удобства: Обикновено в хотелите има подготвени забавни програми, има занимални за деца и спа за възрастните. Хотелът осигурява безплатни шезлонги на плажа.

Да изберете ли ол инклузив? Да. В някои части на Египет не е много безопасно и туристите предпочитат да не напускат хотела (освен до пирамидите), затова хотелите се стараят да осигурят всички удобства и забавления.

3. Обединени арабски емирства

Храна: Ол инклузивът в ОАЕ означава, че ще се радвате на най-големия възможен комфорт и на невероятна храна.

Други удобства: Някои хотели предлагат лодки, велосипеди, кану каяк и други забавления, но ако хотелът не е на първа линия, ще трябва да си платите за шезлонг.

Да изберете ли ол инклузив? Да. Излиза по-евтино с ол инклузив, отколкото да се храните всеки ден навън. Дубай може би е единственото изключение, защото там има и по-евтини и интересни заведения, на които спокойно може да разчитате.

4. Турция

Храна: Повечето хотели в Турция предлагат шведска маса в определени часове, обикновено по 4 хранения на ден. Местният алкохол може да е безплатен, но вносните марки се плащат.

Други удобства: Програмата е много богата дори и в хотелите с 3 звезди. Удобствата включват фитнес зали, басейни, партита, състезания за възрастни, детска занималня, представления и т.н. Някои хотели дори си имат собствен аквапарк.

Да изберете ли ол инклузив? Да. В крайна сметка е по-евтино да изберете ол инклузив, отколкото да плащате за всяко нещо отделно. Освен това качеството на услугата е много високо.

5. Гърция

Храна: Много хотели в Гърция сами отглеждат зеленчуците, които използват. Обикновено ол инклузивът не е с шведска маса, а на гостите се дава избор от 3-4 ястия.

Други удобства: Много хотели осигуряват жива музика или забавна програма през уикенда.

Да изберете ли ол инклузив? Не. В Гърция си заслужава да обикаляте и да стоите извън хотела. Освен това ще намерите много ресторанти с вкусна храна на не много високи цени и с по-голямо разнообразие.

6. Тунис

Храна: 3-4 хранения на ден, обикновено на шведска маса с много разнообразни ястия. Алкохолът се заплаща.

Други удобства: Има много забавления за деца, представления и водни спортове за възрастните. Шезлонгите и чадърите на плажа са безплатни.

Да изберете ли ол инклузив? Да, защото в Тунис ще ви е по-трудно да си организирате всички забавления сами. Храната в местните заведения може да е по-скъпа.

7. Израел

Храна: 3 хранения на ден. Храната е вкусна, но не е много разнообразна, а изборът на напитки е много малък.

Други удобства: Има занимални за децата, а за възрастните са предвидени дискотеки, жива музика и дори частен плаж в луксозните хотели.

Да изберете ли ол инклузив? Не. Може да си организирате евтина и комфортна ваканция без услугата ол инклузив и ще останете много по-доволни.

8. Кипър

Храна: 3 хранения на ден на шведска маса, на бара през целия ден има закуски, сладолед и алкохол. Храната е вкусна и качествена, но обикновено не е автентична и ще пропуснете истинските вкусове на Кипър.

Други удобства: Има предвидени забавления в хотелите, безплатни шезлонги на басейна и фитнес.

Да изберете ли ол инклузив? Не. Услугата се появи отново едва наскоро. Преди беше забранена от местните власти, за да не окаже негативен ефект върху местните заведения. Освен това хотелите предлагат много безплатни удобства и без да си плащате за ол инклузив. Кипърските ресторанти предлагат много богато разнообразие и не са скъпи.

Сигурни сме, че вече нямате търпение да планирате следващата почивка. Добрата новина е, че лесно можете да откриете изгодни оферти, за да сбъднете мечтата си.

9. България

Храна: Качеството на храната в хотелите в България е много различно. Ето защо ол инклузивът може да варира. Хотелите в страната най-често предлагат изхранване на база закуска, обяд и вечеря, безплатен бар на басейна или безплатен местен алкохол.

Други удобства: Има много забавления за най-малките, както и интересни активности за възрастните. 

Да изберете ли ол инклузив? Не. България е страна, в която туристите могат да се разхождат свободно навсякъде (за разлика от Египет, например). Това означава, че можете сами да откриете безброй приятни заведения, в които качеството на храната ще надмине всичките ви очаквания.