Апартаментът е свободен, изритали сте гаджето, за да се съберете с момичетата? Винаги изживяването е лудо и незабравимо. Почти никой не обръща внимание на храната и напитките, но този път сте решили да ги изненадате с менюто. Подготвили сте вашите специалитети.. ами питиетата? 


 
Ние от Dama.bg ви предлагаме коктейл, с който ще завъртите главата на гостите си преносно.. и буквално. Доста от вас най-вероятно са го опитвали, но никога не им е хрумвало да си го приготвят вкъщи.
 
Това е тъй нареченият коктейл "Дейзи". Обикновено тази напитка съдържа някакъв алкохолен концентрат, лимонов сок, сироп и ликьор. Питиетата "Дейзи" са известни като разхладителни и тонизиращи напитки, но също така съществуват и коктейли със същото име. Всичко зависи от количеството и концентрацията на използвания алкохол. 
 
Може да сложите джин, коняк, уиски или водка. Всеки с предпочитанията си. Добра идея е, ако имате възможност да направите няколко вида коктейли с различен алкохол за купона. Така всеки ще може да опита от всичко и да разбере кой му допада най-много.
 
А ето и една изключително интересна рецепта за вид коктейл "Дейзи":
 
Брамбъл Дейзи
Водка- 30мл
Червен десертен вермут-20мл
Лимонов сок-10мл
Портокалов сок-10мл
2 чаени лъжички къпинов ликьор
Газирана вода-100мл
Резенче лимон
 
 
Това е само една от разновидностите на "Дейзи". Отново припомняме, че количеството на съставките зависи лично от вашата преценка и предпочитание.
 
 И... не забравяйте да се забавлявате!