Необходими продукти
2 яйца;
1 к.ч. мед;
1 ч.ч. пудра захар;
1 ч.ч. олио;
1 ч.л. сода;
1 ч.л. канела;
брашно /аз ползвам на София Мел/, колкото поеме за гладко тесто /при мен около 700 гр./
Начин на приготвяне
Пресявам брашното със содата и канелата. Отделно разбивам яйцата, добавям олиото, меда и пудрата захар. Като след всеки продукт разбивам добре. Добавям малко по малко брашното заедно със содата и канелата. Замесвам средно твърдо тесто, което да е съвсем леко лепнещо. Върху набрашнена повърхност разточвам тестото на кора дебела 4-5 мм и с помощта на формички предавам желаната форма. Нареждам в тава покрита с хартия за печене. Пека меденките в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.
Ако искате и вие да се включите в коледния конкурс на София Мел и Dama.bg, можете да го направите тук