Тази Коледа ще бъде още по-вкусна и прекрасна. Продължаваме с нашите предложения за традиционни и нестандартни коледни рецепти, които всеки може да приготви бързо и лесно у дома с помощта на с помощта на София Мел.
Днешната рецепта е истинско изкушение за всички любители на сладкото.
Необходими продукти:
• 200 грама брашно София Мел Екстра
• 230 грама черен шоколад
• 100 грама масло
• 130 грама захар
• 3 яйца
• 2 с.л. ванилов екстракт
• ½ с.л. бакпулвер
• ¼ с.л. сол
• пудра захар за декорация
Начин на приготвяне:
1. За тестото: Поставете шоколада и маслото в малка купа и ги загрейте в микровълновата до стопяването на маслото. След това разбъркайте сместа, за да се разтопи шоколадът. Сместа трябва да бъде гладка.
2. В друга купа смесете захарта, яйцата и ванилията. Смесете шоколадовата смес с бакпулвера, солта и брашното. Оставете тестото да почине за 2 до 3 часа. Тестото трябва да се втвърди.
3. Загрейте фурната предварително на 180 градуса. Сложете хартия за печене в тавата.
4. За оформяне на бисквитите: Изсипете пудра захар в малка купа. С помощта на чаена лъжичка или само с пръсти оформете малки топки от тестото. След това оваляйте топките в пудра захар.
5. Поставете сладките върху тавата и печете между 10 и 12 минути. След това оставете бисквитите да се охладят.