Коледа наближава и е време да помислим за храната, която всеки свързва с този празник, а това са бисквитките.
Приготвили сме ви лесна рецепта, с която да зарадвате себе си и семейството ви.
Необходими продукти:
- ¾ чаша масло омекнало
- 1 чаша захар
- 1 голямо яйце
- ¼ чаша меласа
- 2 ¼ чаши брашно
- 2 чаени лъжици смлян джинджифил
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- ¾ чаена лъжица смляна канела
- ½ чаена лъжица смлян карамфил
- ¼ чаена лъжица сол
- Допълнително захар
Начин на приготвяне:
В голяма купа сместа маслото и захарта, докато не стана хомогенна и мека. Счупете яйцето и го добавете, заедно с меласата. В друг съд смесете брашното, джинджифила, содата за хляб, канелата, карамфила и солта. След това ги добавете към кремообразната смес и бъркайте.
Направете топчици с размер 2-3 см и ги оваляйте в захар. Поставете ги на 5 см една от друга в тавата. Печете на максимални градуси, докато станат пухкави и светлокафяви, около 10-13 минути в зависимост от фурната ви. Оставете ги да изстинат извън нея.