Свежест и хладен полъх - есента настъпва неусетно и най-красивият сезон от годината вече е на прага ни. Но вместо да изпадаме в ненужна меланхолия по отиващото си лято, можем да погледнем смело към ниските температури и да се замислим за всички нови емоции, които ще ни донесе есента. 

Красиви багри и падащи листа - есента е времето, когато прекарваме ценно време с близките ни хора и се отдаваме на приятни разходки сред природата. А заедно с красивия подарък, който ни поднася тя, можем да се подготвим подобаващо за по-ниските температури. 

Коя е задължителната част от тоалета, която ни спасява при всякакви ситуации? Якето е нашият верен спътник при всички приключения през настъпващия сезон. И за да сме сигурни не само, че сме в крак с модата, но и сме избрали най-подходящия модел, днес ще поговорим за най-подходящите якета тази есен.

Основни правила при избора на яке

Със смяната на всеки сезон се сблъскваме с основния проблем - липси в гардероба ни, които трябва да бъдат попълнени с ново и удобно яке. И всеки път се изправяне през трудния избор - да заложим на качество или на цена.

Най-лесният начин да изберем идеалното есенно яке за всеки член от семейството, е като следим само за 3 неща:

  • да бъдат от лека, но здрава материя
  • да бъдат устойчиви на всички климатични капризи
  • да са преминали тестове, които гарантират не само тяхната здравина, но и безопасност

Разбира се, първите две точки са добре известни на всички ни.

Но в какво точно се изразяват тестовете за здравина и безопасност?

За да бъдем сигурни, че дадена дреха е наистина здрава и ще издържи изпитанията на времето, тя трябва да премине през определени тестове. Институтът Hohenstein има основната задача да се увери, че всяка дреха, която преминава през него, е качествена. 

Процесът започва със създаването на точните размери, които са базирани на 3D размери, съобразени с реални човешки фигури. По този начин можем да бъдем спокойни, че избраният от нас размер ще бъде еднакъв на всички дрехи, които изберем.

Но тестовете за здравина не са единственото, което се взима под внимание. Мекотата на материите са от огромно значение, когато искаме да сме сигурни, че кожата ни ще бъде добре и качествено защитена. Ако дрехите са преминали през тестове STANDARD 100 by OEKO-TEX®, тогава можем да сме спокойни, че текстилът не съдържа вредни вещества.

След като вече знаем кои са правилата при избора на яке за есента, вече можем да преминем и към красивите цветове, които ни очакват този сезон.

Цветен комфорт за най-малките

Есента е не само красив, но и коварен сезон, през който настинките са често срещани. Ето защо трябва да бъдем сигурни, че малките ни съкровища са добре защитени. 

Задължително условие при избора на яке за предстоящите месеци е те да бъдат водоотблъскващи, ветроустойчиви и разбира се, от лека материя, която е удобна за носене. 

Основна заслуга за комфорта на най-малките има материята на всяко яке. Тя е олекотена, отблъсква вода и защитава от вятър. А забавните цветове със сигурност ще допаднат на всеки малчуган. 

А когато сме сигурни, че децата ни са облечени с точното яке за сезона, игрите стават още по-забавни.

Когато стилът срещне комфорта

Всяка дама е свикнала да възприема олекотените якета като идеални за разходки през уикенда. А защо да не разчупим стила и да превърнем добре познатите ни модели в наши градски спътници. 

Спортно-елегантният стил се превръща в истински хит, тъй като позволява на представителките на нежния пол да се чувстват свободно и едновременно с това да изглеждат страхотно. 

В случай, че плановете ни включват повече разходки в планината или семейни пикници в парка, тогава верният елек е най-добрият избор. Той ни дава максимална свобода и в същото време ни предпазва от хладния въздух.

Свобода, с която покоряваме всички върхове

Всеизвестен факт е, че господата не обичат да носят дрехи, които ограничават движенията им, или пък такива, с които не се чувстват удобно. Именно това е и причината, поради която олекотената материя на есенните якета се превръща в тяхна втора кожа.

Независимо дали предстои натоварен ден в офиса, или пък ще откликнат на повика на планината, те трябва да бъдат спокойни, че са едновременно добре защитени от студения въздух, както и че могат да се движат свободно.

От 24.09 до 27.09 в магазини Lidl ще открием олекотени есенни якета, преминали през обстойните тестове на институт за качество Hohenstein. Без значение дали търсим нещо подходящо за малкото ни съкровище, за нас самите, или за любимия мъж, лесно ще открием защитата, от която се нуждаем през предстоящите месеци.