Не знам за вас, момичета, но аз със сигурност предпочитам понятието “линии на щастието”, отколкото “бръчки”. Да… колкото и да не ми се иска да го призная, няма как да избягаме от фините линии и мимически бръчици, които са сигурен знак, че сме си поживяли и посмяли добре. За много дами обаче, те са единствено и само първи признак за напредването на годините и биха направили всичко възможно да не бъдат на фокус в ежедневието им.

Защо се появяват?

Искаме или не, появата на първите фини линии и бръчки е част от процеса на стареене, който се дължи главно на загубата на колаген и еластин, които поддържат кожата млада, свежа и сияйна. Наясно ли сте обаче, че зоната около очите е най-деликатната и тънка от вашето лице и старее в пъти по-бързо, отколкото която и да е друга?

Основната причина е, че след 25-годишна възраст и вследствие на натрупаната умора, процесите в кожата се забавят, а структурата ѝ отслабва, в резултат на което започва да се губи нейната стегнатост, еластичност, плътност и гладкост, нивата на колаген, еластин и хиалуронова киселина намаляват, в резултат на което се настаняват и те - първите фини линии и бръчици. Разбира се, те се появяват по цялото лице, но са най-забележими в зоната под очите. Причината да са най-упорити е, че именно там кожата е в пъти по-тънка и деликатна. Подложена на доста голям стрес, свързан с всички мимики, а също и множество вредни фактори от динамичния ни начин на живот, кожата на околоочния контур е в пъти по-суха, тъй като мастни жлези почти не съществуват и липсва хидролипиден филм, който предразполага появата на неприятните следи на времето.

И докато всяка една от нас ежедневно, но и безуспешно се опитва да ги „изтрие”, има няколко неща, които със сигурност ускоряват тяхното формиране, които е добре да елиминирате, за да ги сведете до минимум. Забравете за излагането на слънце без нанесен защитен фактор и слънчеви очила, пушенето и алкохолът. Ежедневно всяко око прави около 15 хиляди различни гримаси, в това число усмивки и намръщвания, които трябва да се сведат до минимум, тъй като допълнително допринасят за появата на неприятелите. Обърнете внимание и на положението на лицето, когато спите и нездравословното хранене и начин на живот, които също изиграват своята роля и правят борбата още по-жестока.

Каква е разликата между стафидата и гроздето?

Какво според вас иска всяка жена, без значение дали е на 30, 40 или 50 години? Готино гадже или пък може би да пътуват постоянно? Не – всичко, което иска една дама, е да харесва отражението си в огледалото! И тъй като първите мимически бръчици се появяват около и след 25-та година на една жена, именно това е и моментът, когато трябва да започне целенасочена грижа за кожата около очите.

Няма да преповтаряме стотиците съвети от лекари и дерматолози, но, мили дами, имайте предвид, че тъй като кожата около очите е в пъти по-тънка от останалата част от лицето ви, тя се нуждае от много по-специални и навременни грижи. A хидратацията е най-важната от всички тях! Да, със сигурност сте чували този съвет много пъти, но наистина има причина да ви го повторим и днес. Знаете ли каква е разликата между стафидата и гроздето? Хидратацията! А наясно ли сте, че през нощта кожата ви се дехидратира най-много, достигайки най-ниската си точка в полунощ? Виновник за това е липсата на кислород, която забавя естествената дренажна система. Tака, най-ефикасният начин да прикриете първите фини линии и бръчици, е като доставите необходимата вода на клетките както отвътре, така и отвън. Само така кожата ви ще изглежда гладка и еластична.

Кожата е жадна, нека ѝ помогнем!

Напълно съгласни с максимата на великата Коко Шанел “Как ще изглеждаме на 20 ни е дадено от природата, но как ще изглеждаме на 50 зависи от самите нас!” подкрепям мнението, че за сияен поглед от сутрин до вечер, освен, разбира се, воденето на пълноценен и здравословен начин на живот без вредни навици, е важно всяка дама да избере и правилният продукт за околоочния си контур. От изключително значение е той да съдържа хиалуронова киселина, пептиди, ретинол и антиоксиданти, които спомагат за овлажняването на деликатната зона, подпомагат производството на така необходимия колаген, като същевременно с това изглаждат външния вид на бръчките и стимулират обновяването на клетките.

За да e сигурна всяка дама, че най-деликатната зона на лицето ѝ получава пълноценната и качествена грижа, която наистина заслужава, и вдъхновени от естетичната техника тъканна оксигенация, пионерите в грижата за околоочния контур Lierac разшириха серията Hydragenist с първия си оксигениращ околоочен гел.

Тайната на неговия незабавен и дълготраен хидратиращ и заглаждащ ефект се крие в благоприятното действие, което оказват на тази зона от лицето трите основни съставки – биометичен кислород, хилауронова киселина и богат коктейл от витамини. Кислородът прониква директно във всяка клетка, като я “учи” да диша, за да възвърне енерията си и да подобри клетъчния метаболизъм. Хилауроновата киселина играе ролята на воден резерв, задържайки необходимата хидратация на повърхността, а витамините C, E, B5 и B6 действат със своите антиоксидантни, хидратиращи и противостареещи свойства. Криотермалният връх стимулира микроциркулацията в зоната и подпомага облекчаващото действие. В резултат околоочният контур е незабавно хидратиран, похранен, изгладен и освежен.

Е, дами, не е ли това всичко, за което сте мечтали?