Абитуриентският бал наближава, а въпросът, който вълнува младите дами е как да комбинират тоалета с грима. Истината е, че не е задължително роклята и сенките да бъдат в един и същ цвят. Важно е обаче цветовете да бъдат съвместими и хармонично подбрани. Ето и няколко идеи за красив грим, съобразен с роклята, която носите:

 

За синя рокля

Ако сте избрали роклята да бъде в синята гама, почти задължително е и в грима да има подобни нюанси. За да се създаде красив контраст и в същото време да допълва тоалета, синият цвят може да бъде смесен със светлата гама.


 

За червена рокля

Ярко червен грим на червена рокля идва малко в повече. Затова пък розовият цвят в комбинация със сиво или черно, би стоял доста добре на огнения тоалет.

 

За зелена рокля

Използвайте различните нюанси на зеленото. Ако роклята е по-тъмна, се насочете в светлозелената гама и обратно. Кафяво-златистите сенки също вършат чудеса. Ако пък решите да заложите на комбинация от жълто, сиво или бяло, също няма да сгрешите.

 

За жълта рокля

Гримът задължително трябва да бъде в топлите цветове. Изключително подходящи са прасковено и златисто в комбинация с кафяво. За дамите със зелени очи е подходящо към основния цвят на грима да има и някаква зелена нотка, която освен, че да допълни тоалета, ще подчертае и очите.

 

 

За бяла рокля

Когато тоалетът е в бяло, може да използвате всички цветове. Изберете такива нюанси, които да подчертаят очите и аксесоарите, на които искате да наблегнете.

 

За розова рокля

Малко по-светло розов цвят от цвета на роклята в комбинация с лилаво, би стояло прекрасно. Ако прецените, че подобна комбинация не ви отива, просто заменете лилавото с черно или сиво.