Тънката коса също може да изглежда добре с подходяща прическа и грижи.

В стремежа си да полагате достатъчно грижи за косата си, често използвате какви ли не продукти. Ефектът обаче е с обратен знак – вместо да постигнете обем и блясък, косата ви изглежда сплескана. Това е така, защото сте прекалили с балсамите, лосионите, маслата и всичко други модерни продукти, които обичате да купувате. Слагайте кристалите против цъфтеж само на краищата, за да не натоварвате косъма и да го сплескате.

Сушенето със сешоар изсушава косата, затова не прекалявайте с него. Ако имате възможност и времето е топло, по-добре оставете косата си да изсъхне на стайна температура. Ако все пак се налага да използвате сешоар, дръжте горещата струя една идея по-далече от косата си. Не сресвайте все още мократа коса, за да не я накъсате.

 

Попитайте фризьора си дали може да ви измисли прическа, която да създава повече обем. Това може да се постигне и с подходящ цвят. По-светлите кичури са добро решение, но нека не бъдат твърде светли.

Бъдете внимателни при миенето на косата. Горещата вода изсушава косата и я сплесква. Използвайте шампоан и балсам отделно. Никога не си лягайте с мокра коса, защото на сутринта няма да знаете какво да я правите.

 

Сресвайте косата си с качествена четка ежедневно, но не твърде дълго. Гребенът сплесква косата, а четката ще ви придаде повече обем.

 

По-добре пяна за коса, отколкото вакса и гел. Пяната създава обем, отмива се лесно и не утежнява косъма, ако не сте прекалили с количеството. Сложете малко пяна на подсушената си коса и оформете в желаната прическа.