С всеки изминал ден времето става все по-слънчево, по-топло и по-хубаво. Ароматните цветя ни изпълват с енергия и позитивни емоции, а наелектризираният въздух ни кара да се чувстваме по-живи от всякога. 

Точно сега е моментът, в който можем да блеснем с различна визия, нов гардероб и прическа. Но когато имаме проблеми с кожата, е изключително трудно да се почувстваме достатъчно красиви и уверени, за да се насладим на предстоящите летни дни.

Въпреки широко разпространеното мнение, че акнето и проблемната кожа се появяват само при тийнейджърите, се оказва, че те са сериозна част от живота на хора от всякакви възрасти.

Появата на упорито акне може да съсипе самочувствието ни и да ни накара да се подложим на скъпи и болезнени козметични процедури, които не гарантират решаването на проблема.

Всъщност малко хора са запознати с причините за акнето при възрастните. Те очакват, че след пубертета проблемите с кожата ще останат в миналото. За съжаление, това не е така. 

Наличието на пъпки и черни точки присъства в ежедневието на възрастните и ни притеснява, защото не можем да си обясним причината за появата им. Смята се, че въпреки навлизането в зряла възраст, колебанията в хормоналните нива са основният причинител на акне в зряла възраст. 

Освен това повечето от нас и до днес имат проблеми с комбинирана или мазна кожа. Тя предизвиква повишено производство на себум, което допринася за образуването на пъпки и комедони. Това води до запушване на порите, бактериален растеж и възпаление.

Но как да се погрижим за здравето на кожата си? 

Има няколко домашни метода, с които можем да си помогнем при подобни проблеми.

Медът и канелата са източници на антиоксиданти, които могат ефективно да намалят акнето и да се борят с бактериите и да елиминират възпалението.

Маслото от чаено дърво също е известно със способността си да се бори с бактериите и да намалява кожните възпаления.

Гелът на алое вера пък може да помогне за заздравяване на рани, изгаряния и се бори с възпалението.

Целодневна грижа за здрава кожа

Домашните маски и лечение са изключително популярни през последните години, но и до днес не е дерматологично доказано, че са ефективни.

Серията Eucerin DERMOPURE помага при акне и проблемна кожа, като прилага качествени и нежни продукти, които да се погрижат за нас и за самочувствието ни.

Всяка дама желае да излезе от дома си в безупречен вид. Но когато имаме пъпки и зачервявания, ни става по-трудно да изглеждаме безгрижни и представителни.

Eucerin DERMOPURE стик-коректор е създаден именно за кожа, склонна към акне.

Стикът съдържа салицилова киселина, която намалява възпалението и прикрива несъвършенствата. Освен това изглaжда кожата и отпушва запушените пори.

Единственото, което трябва да направим, за да си осигурим силен старт на деня е да нанесем тънък слой Eucerin DERMOPURE стик-коректор върху засегнатите части.

Разбира се, след всеки ден, изпълнен с емоции и много спомени, идва моментът, в който да премахнем грима и да се подготвим за заслужена почивка. 

Eucerin DERMOPURE Мицеларен разтвор ни помага да почистим лицето от всички вредни замърсявания, натрупани през деня.

Той е ефективен и нежен и помага за почистване и тонизиране на кожата ни. Освен това премахва водоразтворим грим нежно и ефективно, като не причинява дразнене и не нарушава естествената овлажняваща бариера на кожата.

Можем да използваме мицеларния разтвор дори при чувствителна кожа, защото не съдържа спирт.

И след като сме почистили лицето си, е време за сън. Но преди това само трябва да нанесем Eucerin DERMOPURE Интензивен успокояващ крем

Той хидратира кожата, подсилва кожната бариера и намалява загубата на влага.

Съдържанието на Ликохалкон А пък помага за намаляване на зачервяването и ни помага да се погрижим за чувствителната си кожа. Можем да усетим ефекта от Интензивен успокояващ крем още след първата употреба.

Проблемната кожа не е причина да не можем да се насладим на слънчевите дни. Само с няколко лесни стъпки ще си осигурим незабравимо лято и красиви спомени.