С добавянето на още една свещичка върху тортата всяка от нас започва да вижда все по-притесненото отражение на лицето си в огледалото. Как да приемем признаците за напредване на възрастта с достойнство, без излишни депресии и най-вече сълзи, когато видим първите мимически бръчици, увиснала кожа, петна и изобщо всички онези "старчески неща"? Какво ще кажете, вместо да се отчайваме, да ви разкрием как да отложите срещата си с тях за по-късен етап във времето? Звучи страхотно, нали? 

Всички знаем, че с напредването на възрастта количествата на колаген и хиалуронова киселина в кожата ни предизвикват появата на бръчки, намаляват хидратацията и ѝ придават изтощен вид. Разбра се, както за всеки един проблем, и за този има решение - разнообразието от разкрасителни процедури, препоръчвани ни от дерматолозите. 

Сред най-иновативните козметични процедури в момента е т.нар. FaceTite & NeckTite - алтернативна апаратна процедура на оперативен фейслифтинг, отличаващ се с моментален ефект, който дава най-видими резултати след 6-12 седмици. За разлика от традиционния фейслифтинг при, който имаме силно отпускане на кожата след известно време, подуване и дори дискомфорт, при иновативната процедура FaceTite & NeckTite това не може да се случи, благодарение на радиочестотата, стимулираща естествените процеси на синтез на колаген и еластни в кожата. При липосукция в областта на шията пациентът би могъл да получи по-лош резултат от преди процедурата като отпусната и излишна кожа. А най-добрата новина е, че една процедура FaceTite & NeckTite се прави веднъж на 5-7 години, тъй като ефектът ѝ е изключително силен! Е, какво повече да иска една дама?

Как работят FaceTite & NeckTite?

FaceTite използва канюла с пластмасов накрайник, който позволява на специалистите да работят безопасно подкожно с радиочестота за свиване и оформяне на лицето в малки области. Процедурата е добро решение при отпусната кожа, която изисква стягане, без да е необходимо отстраняване на мазнини.

Областите, в които това се извършва, са около очите, веждите, челото, бузите и устата. Вместо традиционния оперативен лифтинг на лицето, пациентите на FaceTite се възползват от процедура без рязане, без престой за възстановяване, наличие на по-малко подуване и дискомфорт.

NeckTite е процедура, която се използва за шията, горната част на дланите или вътрешната част на бедрата в малки до средни площи. Тя намалява излишните мазнини чрез радиочестотна енергия, като с леко и контролирано затопляне помага стягането на кожата, за да се възстанови контура в зоната на третиране. Радиочестотна енергия преминава от вътрешен към външен електрод, като стимулира производството на колаген, загрява цялата матрица на меките тъкани, в резултат на което се получава на коагулация на мастната, съдова и фиброзна тъкан. 

Иновативната процедура се предлага за първи в България единствено в клиниките на дерматолозите д-р Радина Денкова в Aesthe Clinic, д-р Дончо Етугов в Este Derm в София, както и д-р Ива Стоилова в Derma Vist в Пловдив. Ето какво споделиха самите те за това как да не позволим на годините да оставят видим отпечатък върху нас ни и защо да изберем FaceTite & NeckTite:

Д-р Денкова, вие самата се подложихте на процедура с FaceTite. Какви са впечатленията ви от нея и какъв е резултатът? Отдавна търся процедура за моята практика, която да реши ефективно въпроса с отпускането на кожата в долната част на лицето и неравната линия на долната челюст.

Открих апаратът Inmode FACETite след сериозно проучване самата аз реших да се подложа на поцедурата, посещавайки д-р Паоло Ровати в неговата клиника във Верона. Исках да реша собствения си проблем със започналото отпускане в областа на линията на долната челюст и зоната под брадичката и да изпитам върху себе си болезненоста на процедурата и усещанията, които придружават намесата, за да мога да обяснявам много точно на пациентите си какво да очакват преди, по време и след терапията. Ето какво мога да споделя: тъй като процедурата се извършва с местна упойка, нито за момент не съм усетила болка, а през първите три дни след процедурата трябваше да нося ластична превръзка, която да спомогне за по-бързото възстановяване на кожата и прилепването и към подлежащите тъкани. Седмица след това имах умерено изразен оток, но не се откъснах от работния процес. Вследствие травмата, цялата зона на третиране беше уплътнена и безчувствена. Отокът премина, но уплътняването продължи около месец. Реален резултат виждам сега, към края на третия месец, но е важно да се знае, че най-добър резултат се очаква между 3-6 месец. 
 

Д-р Етугов, защо решихте да инвестирате в тази процедура?

Инвестицията е сериозна, но оправдана. Подмладява се една изключително проблемна за естеичната медицина зона – долната трета на лицето, основно двойната брадичка и отчасти шията. 

Проведените обучения в Италия допълнително ме убедиха за изключителната безопаснот на апарата и така реших аз да бъда първия пациент на собствената си мащина. И не сгреших! Още на 6-7 ден, след като премина травмата от процедурата, започна подобряването на отпуснатата кожа. Днес, 60 дни след FaceTite, резултатът е изключителен. Очакването ми е до шестия месец окончателно контуриране на ръба на добната челюст, както и напълно прибиране на двойната брадичка.
 
Онова, което прави процедурата незаменима в сравнение с останалите хирургични и нехирургични методи, като заедно с това дава в пъти по-добри резултати от лифтинг на шия и долна трета на лицето, е технологията и принципът на апарата: работи се инвазивно, но без рязане и без дълъг възстановителен период, като се използва радиочестотна канюла. Последната загрява, контролирано до 70 градуса мастната тъкън в подкожието. Така разтопяваме излишните мастни депа и с микролипосукция изваждаме втечнената материя. Загряването на кожата до 40 градуса стимулира образуването на колаген и еластин и предизвиква стягане и лифтинг на отпуснатите зони. Важно е да уточним, че технологията е разработена така, че да гарантира пълна безопасност на пациента, благодарение на вътрешен термодатчик за достигнатата температура в подкожието и втори термодатчик, който прекъсва затоплянето, при достегнати прагови температури на повърхността на кожата. В крайна сметка се осигурява двоен контрол, независещ нито от опита, нито от сръчността на лекаря, нито от субективните усещания на пациента. Проведените обучения в Италия, допълнително ме убедиха за изключителната безопаснот на апарата и така реших, и аз да бъда първия пациент на собствената си мащина. И не сгреших. Още на 6-7 ден, след като премина травмата от процедурата, започна подобряването на отпуснатата кожа. Вече минаха 60-ина дни след фейстайт и резултата е изключителен. Очакването ми е до шестия месец окончателно контуриране на ръба на добната челюст, както и напълно прибиране на двойната брадичка. 
 

В заключение мога да кажа, че FaceTite и NeckTite са идеални за малки площи, които изискват стягане като шия, бузи, ръце, вътрешната част на бедрата, гърди и колене.

Д-р Стоилова, какви ще са ползите за вашите пациенти?

Моите пациенти ще останат доволни да разберат, че вече могат да си направят лифтинг на лицето без да се подлагат на тежки операции и без да трябва да крият лицето си с месеци. Процедурата е неинвазивна, с кратък възстановителен период и дава изумителни, най-вече дълготрайни резултати. Благодарение на техническите характеристики, връщаме времето назад по естествен за кожата и тялото ни начин, като не му вредим. 

Така, подмладяването на кожата с 10 години вече не е само маркетингов трик, а самата истина!